Засуджений у Білорусі українець оскаржуватиме вирок – Денісова

Засуджений у Білорусі українець оскаржуватиме вирок – Денісова

22.09.21 09:09 0 403
Громадянин України Михайло Ференць подаватиме апеляцію на вирок білоруського суду, повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона вказала на те, що суд у Мінську виніс рішення попри «відсутність достатніх доказів».

«Також, всупереч вимогам міжнародного права, сім місяців, які українець вже відбув у білоруському СІЗО, не були зараховані у загальний строк покарання. Свою провину Михайло Ференц не визнає та через адвоката планує подавати апеляцію», – зазначила омбудсмен.

Читайте також: Суд у Білорусі засудив росіянку до півтора року колонії за твіт про Лукашенка

Денісова звернулася до посла України в Білорусі Ігоря Кизима з проханням відвідати Ференця та взяти участь у судових засіданнях для забезпечення його процесуальних прав.

«Вважаю вирок українцю незаконним та вимагаю негайно звільнити Михайла Ференца, якого відомий білоруський правозахисний центр «Вясна» визнав політв'язнем», – додала вона.

У Білорусі 20 вересня суд засудив до трьох років ув'язнення громадянина України Михайла Ференця. Його звинуватили в «участі в діях, що грубо порушують громадський порядок» та «організації осквернення будівель та пошкодження майна».

Читайте також: Прокуратура Білорусі зупинила розслідування смерті Романа Бондаренка

Йдеться про участь українця в трьох маршах минулого року, а також в організації розміщення протестних написів та малюнків на будівлях шляхом адміністрування телеграм-каналу «Хоробрі люди».

Ференець у суді провину не визнав і відмовився свідчити, а в заключній заяві розповів про психологічне та фізичне насильство з боку сил безпеки Білорусі.

У МЗС України, коментуючи вирок, наголосили, що доказів провини громадянина України у суді наведено не було.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Отруєння Скрипалів: ...
Наступна новина: Косовські серби ...

КОМЕНТАРІ