Чемпіон України з дрифтингу та Неля Шовкопляс здійснили мрію хлопчика,який поборов онкозахворювання

Чемпіон України з дрифтингу та Неля Шовкопляс здійснили мрію хлопчика,який поборов онкозахворювання

22.09.21 19:23 1 616

Команда благодійного проєкту «Здійсни мрію» познайомилася з 10-річним Марком Тупаленком три року тому в лікарні Охматдит. Хлопчик з Вінничини боровся з двома складними хворобами  – склеродермією (коли шкіра покривається рубцями) і гострим лейкозом.

В перервах між процедурами хотів мати у палаті іграшкову трасу для перегонів та колекціонував машинки. Це захоплення допомагало йому відволікатись від складних та болісних процедур. Але значно більше хлопчик мріяв покататися на справжньому швидкісному авто з димом. Мрія надихала Марка на боротьбу з хворобою! Зараз у нього стійка ремісія, але остаточно діагноз онкозахворювання можна буде зняти у 2024 році.  

Днями малий відсвяткував День народження - до цього свята «Здійсни мрію» влаштували сюрприз. Марк разом з бабусею Тетяною Петрівною та братом Ромчиком приїхали до Києва, начебто відвідати зоопарк. Бабуся, яка вже 9 років виховує хлопців сама, пригостила Чарівників 1+1 своїм фірмовим горіховим пирогом. Вже дорогою на автодром малий припустив, що їде на перегони. Та хлопчик навіть не здогадувався, що зможе подивитися на драйвове шоу, сісти за кермо спорткарів і подрифтувати.

Мрія Марка здійснилась під час фестивалю швидкості Ready To Race на автодромі «Чайка». Чарівник, завдяки якому, це стало реальністю – дрифт-пілот, чемпіон України з дрифтингу Артур Подлужний

«Друзі звернулися до мене і сказали, що є хлопчик, який мріє покататись на гоночному авто. Ми запросили Марка з родиною і влаштували гоночний день. Щоб диво сталося з вами – треба ставати чарівником для іншого. Допомагайте людям!», – розповів Артур Подлужний.

Підтримати Марка приїхала волонтерка «Здійсни мрію», зірка Сніданок з 1+1 – Неля Шовкопляс. Хлопчик дуже зрадів, побачивши ведучу, адже любить дивитися ранкове шоу.

Пілот провів для всіх присутніх екскурсію – показав та розповів про різні моделі машин. Марк навіть зміг посидіти за кермом спортивних авто. Після чого Артур запросив родину до сервіс-парку та передав Марку шолом і комбінезон, допоміг одягнути. 

Були дотримані високі рівні безпеки. Хлопчику провели інструктаж. Авто пройшло технічну перевірку і кваліфікацію (гонщик тестує авто, проїжджаючи кілька кіл по трасі). Поруч чергувала поліція та машина швидкої.

Марк був у захваті від масштабу події та дуже чекав власного заїзду. Щойно машина виїхала на трасу – глядачі на трибунах затамували подих! Почалося найцікавіше – дрифт та незабутні емоції, які надовго залишаться з Марком. Мрія здійснилась! Мрійник у захваті! Каже, що із задоволенням повторив би заїзд. 

«Мрія Марка грандіозна! Такий малий, наче – 10 років, але настільки сміливий! Не злякався! Я впевнена, що йому цей день запам’ятається на все життя. Це емоції, що не забуваються», – поділилась волонтерка «Здійсни мрію», Неля Шовкопляс.

Після заїзду хлопчика через відеоповідомлення привітала Лідія Таран, ведуча 1+1, кураторка «Здійсни мрію». Вона побажала Марку здоров’я та привітала з Днем Народження і здійсненням його мрії. А фея Неля Шовкопляс подарувала братам новенькі рюкзаки й шкільне приладдя.

«Наші мрійники вчать не зациклюватися на дрібницях, не витрачати свою енергію на негатив. Треба жити та радіти кожній хвилині! Під час здійснення мрії Марка, у мене були сльози на очах. Я тішусь від того, що є частиною цього проєкту. Вірю, що це дасть дитині сили та натхнення, віру в те, що дива трапляються», – доповнила Неля Шовкопляс.

Марка і його старшого брата виховує бабуся. Мама покинула родину, коли молодшому був рік, а тато не допомагає.

Зараз хлопчик живе спокійним дитячим життям – вже пішов в 4 клас. Найбільше йому подобаються уроки фізкультури. Із задоволенням грає в футбол, малює та весело проводить час з однолітками.

У школі Марка зустріли оплесками, навіть показували сюжет ТСН на великому екрані. Хлопчик пишається тим, що здійснення його мрії бачила вся Україна! І тепер прагне в майбутньому займатись автоспортом.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
liveenigmalive - 22.09.21

ух ти...