Альтернативне паливо та автомобілі

Альтернативне паливо та автомобілі

22.09.21 21:47 3 557

Сьогодні питання екологічності є одним із найбільш актуальних у всіх галузях промисловості, і автомобілебудування тут не є виключенням. А все тому, що переважна більшість автомобілів дотепер - це машини з двигунами внутрішнього згоряння, що працюють на бензині або дизельному паливі, одержуваними з нафти. Однак різке подорожчання нафти останнім часом в поєднанні із занепокоєнням зростанням шкідливих викидів, які виробляють автомобілі, забруднюючи атмосферу (особливо гостро ця проблема стоїть у великих містах) привела до думки уряди багатьох країн і керівництво автомобільних компаній шукати заміну традиційному пальному.

У зв'язку з цим останнім часом тема про альтернативні види палива стала дуже модною і ці самі автомобілі на альтернативному паливі з'являються все в більших і більших кількостях. Насправді їх "альтернативність" не так вже й велика, оскільки в більшості випадків виходить той самий автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння, що працює на тих же принципах, тільки паливо являє собою не бензин, отриманий з нафти, а скажімо, етанол або щось в цьому роді. Що ж залишається ще? Виявляється, можна придумати ще чимало варіантів. Нумо їх розгляньмо.

Авто, які працюють на альтернативному паливі:

  • Автомобіль, придуманий одним французьким винахідником, який працює на повітрі. При цьому, це повітря заздалегідь повинно бути стиснуте й охолоджене до -100 0 С, і, як не дивно, запасу стисненого повітря вистачає для їзди протягом 4-х годин зі швидкістю 50-60 км / год.
  • А в сонячної Австралії вже який рік поспіль проходять перегони на автомобілях з сонячними батареями. Машини, подібні до цієї, змагаються в перегонах по пустелі через всю Австралію, й іноді їм вдається розвинути швидкість понад 100 км / год.
  • Гіробус в Бельгії. Ідея подібних машин полягає в тому, щоб використовувати запасені кінетичну енергію заздалегідь розкрученого маховика. Хоча гіробуси в Бельгії й були виведені з експлуатації, розробки в цьому напрямку тривають. Особливим чином сконструйований маховик сьогодні дозволяє запасати достатньо енергії, зберігаючи її при цьому майже без втрат на місяці й навіть на роки!

За матеріалами сайту Автосота.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 109)
Наступна новина: Кран гідравлічний для ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ksderk - 22.09.21

статья неплохая но название как-то не очень

аватар країна
qwe331 - 22.09.21

Изумительно!

аватар країна
BayondGregor - 22.09.21

Стаття неоднозначна - не можна кидатися в крайності.