Перерахунок пенсії: детальна інформація на Гіді з державних послуг

Перерахунок пенсії: детальна інформація на Гіді з державних послуг

24.09.21 17:11 0 570

Гід з державних послуг – це єдиний офіційний ресурс, який містить інформацію про всі державні послуги, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Гід було створено за ініціативи Міністерства цифрової трансформації. Створивши даний онлайн-портал, Мінцифри прагнуло надати українцям можливість на одному ресурсі отримувати повну та достовірну інформацію про усі державні послуги нашої країни, позбавивши користувачів потреби вишукувати інформацію в інтернеті або телефонувати до державних органів, щоб дізнатися, зокрема про потрібні документи для отримання послуги.

Гід з державних послуг

Для зручного пошуку державних послуг та ознайомлення із ними населення було запроваджено Гід з державних послуг. За допомогою Гіда користувач має змогу детально ознайомитись із усіма доступними державними послугами та порядком їх надання. Однією з таких послуг є перерахунок пенсії, детальний опис якої міститься у Гіді. Також тут вказано:

  1. обставини, за яких проводиться перерахунок;
  2. перелік усіх необхідних документів для надання послуги;
  3. порядок оскарження у разі відмови з тієї чи іншої причини.

Порядок надання послуги з перерахунку пенсії

У разі виникнення обставин, які потребують перерахунку пенсії, громадяни мають право звернутися до Пенсійного фонду України із відповідною заявою та пакетом документів. Заявник може відправити папери рекомендованим листом за адресою територіального управління Пенсійного фонду або заповнити заявку на порталі ПФ. При цьому необхідно надати такі документи:

  • власне заява на перерахунок пенсії;
  • документи, що підтверджують особу громадянина України;
  • підтвердження місця проживання або реєстрації;
  • трудова книжка (у разі відсутності трудової книжки – документи про стаж роботи);
  • відомості про страхування особи за період з 2000 року.

Дана послуга є безкоштовною та надається упродовж місяця. Якщо дотримано усі вимоги за даною послугою, то заявнику надсилається лист із відповідним рішенням.

Обставини відмови та порядок оскарження

Хоча законодавством причини відмови у наданні послуги із перерахування пенсії не встановлені, в окремих випадках таке рішення може бути прийнято Пенсійним фондом. Частіше це трапляється за умови надання неповного переліку документів або недостовірних даних. Однак навіть у цьому випадку заявник має право оскаржити рішення про відмову у наданні потрібної послуги.

У разі відмови, заявник може подати скаргу до Окружного адміністративного суду особисто або через свого законного представника (адвоката). Перелік необхідних документів, які подаються до суду, також можна дізнатися із Гіду державних послуг.

На прикладі послуги із перерахунку пенсії, користувач Гіду має змогу не лише ознайомитись із переліком доступних послуг, але й отримати вичерпну інформацію за кожною з них.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 96)
Попередня новина: Видеодомофония как ...
Наступна новина: Преимущества и недостатки ...

КОМЕНТАРІ