COVID-19: у США схвалили бустерну дозу вакцини для певних груп населення

COVID-19: у США схвалили бустерну дозу вакцини для певних груп населення

25.09.21 12:50 0 394
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та ліків США (FDA) дозволило ревакцинацію COVID-19 для певних верств населення, включаючи людей старше 65 років.

У рішенні 22 вересня FDA надало дозвіл на екстрене використання вакцини, виробленої Pfizer-BioNTech, для введення в якості бустерної.

Дозвіл надається тільки американцям віком 65 років і старше, молодим людям з супутніми захворюваннями і людям, чия робота піддає їх високому ризику зараження COVID-19 (медичні працівники, вчителі, працівники продуктових магазинів, люди, які працюють з бездомними, в притулках або в'язницях).

Схвалення FDA отримано після того, як група незалежних експертів, скликана минулого тижня, проголосувала за рекомендацію бустерної дози для людей, найбільш вразливих до тяжких випадків COVID-19.

Дозвіл FDA на екстрене застосування отримано на тлі намірів адміністрації Джо Байдена щодо введення третьої дози майже всім дорослим американцям для підвищення імунітету через поширення більш заразного «дельта»-штаму.

FDA заявило, що американці, вакциновані Pfizer-BioNTech, мають право на третю дозу через шість місяців після отримання другого щеплення. Пропозиція адміністрації Байдена передбачала робити це через вісім місяців.

Рішення FDA поширюється тільки на вакцину Pfizer-BioNTech. Регулюючі органи США пізніше ухвалять рішення про бустери і для людей, які прощепилися Moderna або Johnson & Johnson. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Китаї вакцинували понад мільярд людей, Британія й Іспанія вирішили робити бустерні щеплення

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: у катастрофі Ан-26 ...

КОМЕНТАРІ