1 жовтня у громадському транспорті Тернополя переходять на безготівкову форму оплати за проїзд

1 жовтня у громадському транспорті Тернополя переходять на безготівкову форму оплати за проїзд

25.09.21 08:06 0 340
З 1 жовтня здійснювати оплату за проїзд у громадському транспорті м. Тернополя можна буде лише у безготівковій формі наступними способами: розрахунок «Соціальною картою тернополянина», неперсоніфікованим електронним квитком, безконтактною банківською картою, пристроєм з функцією NFC або разовим проїзним квитком.

Готівковий розрахунок за проїзд у тролейбусах та автобусах Тернополя з 1 жовтня буде недоступний.

«Світ поступово переходить на безконтактні розрахунки, адже це набагато зручніше, ніж готівкова форма оплати. Окрім того, готівка – це найбільше джерело зловживань, розкрадань, а також нарікань від мешканців. Тернополяни скаржилися, що часто не отримували від водіїв квитки після сплати за проїзд готівкою, в результаті ці кошти не обліковувалися та несли збитки для бюджету громади, - пояснив міський голова Сергій Надал. – Тож виключити готівку під час розрахунків за проїзд у міському громадському транспорті є дуже важливим рішенням для Тернополя, і це лише початок такої інноваційної роботи. Адже ми маємо багато пропозицій від мешканців міста щодо впровадження безлімітних проїзних квитків, квитків тривалого користування тощо, але насамперед потрібно побачити на практиці, як працюють нововведення з безготівковим розрахунком, а далі робота продовжиться».

Нагадаємо, жителі Тернополя або інших населених пунктів, які не користуються «Соціальною картою тернополянина», банківською картою чи смартфоном для здійснення оплати за проїзд у громадському транспорті, з 1 жовтня матимуть змогу придбати разовий проїзний квиток у терміналах самообслуговування Easypay. На території міста налічується більше 110 таких терміналів і розміщені вони як на зупинках громадського транспорту, так і в місцях, де є найбільша присутність жителів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВООЗ закликає відновити ...
Наступна новина: На Одещині пробурили ...

КОМЕНТАРІ