Електромобілі з Китаю в Україну: доступна альтернатива моделям з США і Європи

Електромобілі з Китаю в Україну: доступна альтернатива моделям з США і Європи

25.09.21 08:41 0 567

На сьогоднішній день електромобілі давно перейшли з розряду «екзотики» в повноцінну категорію автотранспорту, яку українські водії все частіше розглядають як альтернативу традиційним паливним автомобілям.

Як правило, це відбувається через те, що електрокари мають ряд об'єктивних переваг, які змушують покупців звертати на себе увагу:

  • Експлуатація електромобіля обходиться в рази дешевше паливного автомобіля. Їх не потрібно заправляти бензином / дизелем / газом, проходити дороге ТО, а також витрачати величезні гроші на їх утримання.
  • Електрокари - це передовий вид транспорту, часто «нафарширований» самими інноваційними технологіями, які недоступні ДВС-моделям.
  • Електрокари - це екологічно, а також модно і вкрай затребувано.

Український авторинок в сегменті електромобілів розвивається стабільними темпами, але обмежений лише невеликим списком моделей, які на слуху у потенційної більшості покупців. Крім того, він перенасичений уживаними електрокарами, привезеними з американських аукціонів і в дуже невеликій кількості представлений дійсно новими електромобілями. Можливо це результат невисокої обізнаності про глобальний потенціал електромобільного ринку, який вже давно не обмежується моделями Tesla, Nissan, BMW або Volkswagen, а може бути це пов'язано з тим, що нових електрокарів в Україні продають мало і в основному тільки преміального сегмента, наприклад спортивні седани Porsche Taycan або люксові кросовери Jaguar I-Pace.

Насправді ж електромобілів у світі випускають вже пристойну кількість і «пальму першості» в цьому плані займають китайські автовиробники, про асортимент яких в українських клієнтів вкрай мало інформації.

Якщо уважно вивчити пропозицію доступних в Україні китайських електромобілів, то можна переконатися, що вибір дійсно величезний і задовольняє попит практично на будь-який клас автомобіля від сімейного седана до бізнесу. При цьому важливо врахувати, що китайські електромобілі в Україні продають в основному новими, безпосередньо від виробника. Щоб переглянути доступні моделі варто перейти на сайт.

У чому переваги покупки китайських електромобілів?

Китайський автопром давно переріс себе 10-річної давності та серйозно покращився у якості збірки, обробки, матеріалах і дизайні. Це стосується переважної більшості виробників, в тому числі тих, хто випускає електромобілі. Щоб розвіяти сумніви, для довідки потрібно зауважити, що в рейтингу найбільш популярних моделей електрокарів на глобальному ринку на 2020 рік (з тиражем понад 100 000 одиниць), продукція китайських брендів займає 6 з 13 місць.

Але все це стосується глобального ринку, а в чому ж перевага китайських електромобілів для українського споживача?

Найголовніший і ймовірно ключовий плюс китайських «електричок» полягає в асортименті моделей. Електромобілі з Китаю, які можна купити в Україні представлені у всіх відомих сегментах автомобільного ринку, іншими словами пропонують альтернативу для будь-якого класу паливних автомобілів, за винятком хіба що, рамних позашляховиків для «off-road» і габаритних вантажівок-тягачів.

Відомі китайські концерни Geely, BYD, JAC, BAIC виробляють найширшу лінійку електрокарів, які тепер можна купити й в Україні. Крім чисто китайських брендів, не варто забувати, що електромобілі в країні випускають і іноземні концерни, які налагодили там своє виробництво, тому в Україні зараз цілком реально придбати електричний «китайський» Volkswagen, Hyundai, Nissan, Audi або Jaguar.

Ще один великий плюс китайських електромобілів в Україні, звичайно ж, ціна. У сегменті електрокарів вартістю $ 13,000 - 30 000, у китайських моделей практично немає конкурентів серед нових електромобілів європейського та американського виробництва. При цьому в даному ціновому діапазоні ви можете купити як компактний хетчбек або седан, так і актуальний для українських доріг середньорозмірний кросовер. На цей час такого розмаїття в межах названої суми не пропонує ніхто.

Характеристики та комплектація

Китайські електрокари в ключових «електромобільних» параметрах, таких як запас ходу, не поступаються альтернативі з США чи Європи, багато в чому тому, що комплектуються акумуляторними батареями від провідних виробників, наприклад CATL або Samsung SDI, які є постачальниками батарей топ-брендів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 85)
Попередня новина: Чехія запросила у Росії ...
Наступна новина: Сепаратистського лідера ...

КОМЕНТАРІ