Сучасний дитячий садок: яким він повинен бути?

Сучасний дитячий садок: яким він повинен бути?

25.09.21 10:11 0 700

Більшість дітей після півтора, а частіше трьох років перебування в атмосфері домашнього затишку і батьківської турботи потрапляють в зовсім новий і чужий світ дитячого садка. Для того, щоб дитина якомога комфортніше пережила цей складний період, а процес виховання і розвитку малюка при цьому був повноцінним, дошкільний навчальний заклад (ДНЗ) має відповідати всім встановленим стандартам і вимогам.

Вимоги до сучасного дитячого садка

Територія дитячого садка повинна мати огорожу по всьому периметру. Обов'язкова наявність пункту охорони на вході або зовнішнього і внутрішнього відеоспостереження.

У дитячому закладі повинен бути медкабінет і кабінет для ізоляції хворих дітей. При цьому медичний працівник зобов'язаний бути присутнім на робочому місці повний робочий день.

Форма і висота меблів (без гострих кутів і небезпечної фурнітури) підбираються з урахуванням вікової категорії кожної групи. Полиці, призначені для дитячих іграшок, повинні розташовуватися на доступному для дитини рівні, а колірна гамма при оформленні приміщень повинна бути психологічно комфортною - яскраві, але не кричущі тони.

Приміщення ДНЗ повинно бути чистим та світлим, піддаватися прибиранню не менше двох разів на день. Обов'язково і провітрювання груп в момент сон-години.
Дитяче меню повинно відрізнятися різноманітністю і включати м'ясо трьох видів.

Сучасний садок - це ефективне використання новаторських ідей та інноваційних технологій в освітньому процесі. Він повинен постійно розвиватися і йти в ногу з часом.

Сьогодні в ДНЗ повинна бути сенсорна кімната, де спеціально організоване предметно-розвиваюче середовище (шнурівки та ґудзики, ємності з різними наповнювачами, іграшкові побутові прилади та інше) яке дозволяє збагачувати сприйняття дитини через дотик.

Кімната, що імітує вулицю, зі світлофорами, перехрестями, дорогами. Пішохідними переходами, великими іграшковими автомобілями, допомагає у вивченні правил дорожнього руху та поведінки на дорозі.

Кімната казкотерапії служить для психологічного розвантаження дітей. Тут улюблені казкові герої пояснять правила дорослого життя, допоможуть побороти страхи або позбутися від поганого настрою.

При всіх необхідних стандартах і вимогах, фінансових можливостях і багатстві предметного середовища головною умовою для повноцінного розвитку і виховання дитини залишається професіоналізм і доброзичливість вихователя.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 80)
Попередня новина: 5 основных преимуществ ...
Наступна новина: «Немає ознак» повернення ...

КОМЕНТАРІ