З чого складається зернозбиральний комбайн і як вибрати запчастини для його ремонту?

З чого складається зернозбиральний комбайн і як вибрати запчастини для його ремонту?

25.09.21 18:15 2 817

Зернозбиральна і силосозбиральна техніка складається з деталей різного розміру, які з часом зношуються і приходять в непридатність. Їх поломка тягне за собою зупинку всього процесу збору врожаю, тому такі несправності необхідно усувати якомога швидше. Для цього використовуються оригінальні запчастини для комбайна, процес заміни яких залежить від їх призначення і розташування. Купувати комплектуючі до них слід тільки в спеціалізованих магазинах.

Для яких культур призначене обладнання?

Сільськогосподарська техніка під назвою комбайн призначена для збору врожаю зернових культур. Установка спеціальних пристосувань дозволяє використовувати її для збирання:

  • соняшнику;
  • кукурудзи;
  • сої;
  • ріпаку;
  • гречки;
  • цукрових буряків.

Процес збирання супроводжується виконанням таких технологічних процесів, як зрізання і підбір стебел, а також подача їх в прибиральну машину. У ній відбувається помел і сепарація зерна, що надходить в бункер по транспортеру. Стебла подрібнюються і розкидаються на полі або в причіпне обладнання.

Виконання всіх операцій відбувається за рахунок відповідних механізмів, що складаються з різних деталей і вузлів. Якщо одна із запчастин на комбайні виходить з ладу, то це сприяє відмові роботи відповідного механізму. Відновити його працездатність часто можливо тільки після заміни деталі, що вийшла з ладу.

Іноді виникають ситуації, коли несвоєчасне виявлення або усунення поломки може привести до виникнення аварійної ситуації. Нормальна і безаварійна робота сільськогосподарської техніки можлива тільки при ретельному і систематичному догляді за нею.

Складові елементи зернозбиральних комбайнів:

  • Жнивна частина з платформою підбирачем - призначена для зрізання стебел з подальшою їх подачею до молотарки;
  • Молотарка - основна частина, в якій відбувається відділення зерна від стебел;
  • Бункер - ємність для збору зерна;
  • Вивантажний шнек - конструкція, призначена для відвантаження зерна з бункера;
  • Подрібнювач - служить для дроблення стебел, перетворюючи їх в солому;
  • Кабіна з системами управління та контролю.

Велике навантаження відчуває молотильний механізм, що стає причиною виходу з ладу його складових частин. Прискорюється знос при попаданні металевих предметів всередину молотильного апарату.

Залежно від конструктивних елементів зернозбирального обладнання, з ладу найчастіше виходять такі деталі:

  1. Жнивна частина - ножі та шківи, муфти, транспортер і пальці;
  2. Молотарка - зірочки, ремені, муфти та вентилятори;
  3. Подрібнювач - барабан і ножі.

Несправність зернозбирального механізму, двигуна, підвіски або елементів управління сприяє припиненню робіт зі збору врожаю. Кожна хвилина простою такої техніки - це великі збитки для її власника, тому необхідно якомога швидше приступити до ремонту. Досвідчені комбайнери та механіки знають не тільки особливості ремонту сільськогосподарської техніки, а й важливість якості використовуваних запчастин.

Як вибираються запчастини?

Стан комплектуючих частин техніки впливає не тільки на термін експлуатації, але і на якість збору врожаю. При виході з ладу деталі знадобиться її замінити. Для цього необхідно використовувати оригінальні запчастини, які можна придбати на сайті https://agroteka.org.ua/. Вони хоча й коштують дорого, але при цьому не знадобиться через кілька днів повторно виконувати їх заміну.

Вибираючи відповідні запчастини для комбайна, потрібно враховувати деякі особливості:

  • Їх відповідність стандарту якості та вимогам безпеки;
  • Повна сумісність з конкретними моделями комбайнів;
  • Тип і модифікація комбайна;
  • Завод-виробник комплектуючих.

Щоб запчастини повністю відповідали модифікації техніки, необхідно знати каталожний номер деталей. Ці номери вказуються в технічній документації. Велику роль відіграє правильність назви деталі, тому якщо ви не знаєте, як називається запчастина, потрібно уточнити її найменування у механіка.

При покупці запчастин для зернозбирального обладнання потрібно перевіряти цілісність упаковки та самих деталей. На більшість дорогих комплектуючих і вузлів поширюється гарантія. Щоб комбайн не підвів в самий розпал збирання, необхідно регулярно проводити ТО. І частота його проходження безпосередньо залежить від віку техніки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 94)
Попередня новина: Ердоган попереджає про ...
Наступна новина: Баскетбольные кроссовки: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Ultimatecomicsman - 25.09.21

хорошая идея.

аватар країна
Funlich - 25.09.21

Это просто бомба!!!