Стилістка розповіла,що означає,та як визначати дирекційний метод зовнішності

Стилістка розповіла,що означає,та як визначати дирекційний метод зовнішності

27.09.21 17:16 30 806

Заради благодійності засновниця Міжнародного фонду соціальної справедливості (Organization International Social of Justice, OISJ) Надія Ратке вперше знялась у яскравій фотосесії.

Образ створила дівчина, у якої рідкісна хвороба та яка потребує негайного медичного втручання.

Надія Ратке, завдяки якій нещодавно переклали посібник “Історія Криму та кримськотатарського народу” на англійську мову, взяла участь у благодійній фотосесії та долучилася до збору коштів на лікування 36-річної української стилістики Ксенії Яровчик. Ксенія особисто підібрала для Наді одяг та аксесуари.

Як зазначила Яровчик, стиль для Надії вона обирала спираючись на м’які та гармонійні риси обличчя Надії. На фото засновниця IOSJ постала у легкому, літньому стилі, попри зйомку восени.  

Стиліст не лише сама підбирає образ для кожної із своїх героїнь, але і вигадує, у якому саме стилі пройде фотосесія. У Наді Ксенія побачила жінку-сонце, веселу, та яскраву, тому попри осінь, запропонувала для неї літню фотосесію. Над кадрами працювала фотограф Олена Пилипчук.

“Ми підібрали тему проводжаючи літо, тому що ми всі дуже любимо літо - воно, на жаль,  закінчилося. Але нам завжди, в наших широтах не хочеться відпускати літо, тому ми вирішили й для себе, і для моделі продовжити задоволення літа і придумали таку тему «Проводжаючи літо». Я надихалася південноєвропейськими, латинськими країнами. Тобто у нас натяк на Іспанію, Італію, Португалію, Кубу, Бразилію - кожен може побачити щось своє. А для антуражу ми взяли яскраві фрукти”,- поділилась ідею Ксенія Яровчик.

Під час фотосесії Надія з’явилась у сукні-сорочці вільного крою, у світлу, блакитну смужку, яка асоціюється з морем, відпочинком.  Зачіска була підібрана у стильний пучок, різнокольорова хустка, на якій був зображений “морський вузол”, гарно пасувала до кольору волосся Надії.

Образ доповнили великими, яскравими сережки. На думку Ксенії, округлі риси обличчя Наді дуже гармонійно виглядає з округленими аксесуарам. На сережках були присутні мушлі, які добре поєднуються з морською тематикою.

Другим образ була довга світла сукня з яскравим орнаментом, з трохи прикритими плечима. Волосся було з локонами, які красиво були зав'язані хусткою.  А масивні, круглі сережки нагадували літнє сонечко.

Стиліст підкреслила, що вона у своїх роботах не дотримуюся типології кольоротипу - весна, літо, осінь, зима, на думку Ксенії - це все дуже застаріле. Яровчик визначає тип у жінці інакше - дирекційним методом, який  ґрунтується на 3-х характеристиках кольору: температури (теплий або холодний), контрастністости (яскрава або м’яка),  яскравість (темний або світлий).

На прикладі Наді, Яровчик пояснила, що Ратке, за температурою - холодна, але з жовтим підтоном. Тому їй підходять лососевий, помаранчевий колір, який розбавлений з білим, за контрастністю - Надя помірної контрастності й тому їй підійдуть у міру насичені кольори,  а за яскравістю - Надя, звичайно, світла і тому для її образу Ксенія обрала більше світлі кольори. По цій же причині, в образі Надії чорного кольору немає.

У свою чергу Ратке зізналась, що вона вперше в житті зробили для себе таку фотосесію і все заради допомоги для Ксенії. Адже Ратке звикла до дипломатичних зустрічей, засідань в ООН, де не прийнято носити яскраві речі, а тим паче робити підібрану зачіску. В повсякденному житті Надія зазвичай носить офіційний, стриманий одяг, а волосся завжди у неї розпущене.

Свій шлях благодійності вона розпочала ще з часів навчання в університеті. Адже були викладачі, які її надихнули і спонукли робити гарні речі для інших. Надія впевнена,  що зміни завжди лежать в нас, і саме починаються від нас.

 «Я взагалі вважаю, що благодійність це частина складової людини. Потрібно не тільки брати, але вміти і віддавати і чим більше ти віддаєш, підтримуєш хороші проєкти, особливо благодійні – ти наповнюєш себе. Благодійність - це невід’ємна частина мого життя. І тому, якщо такими маленькими кроками , як взяти участь у благодійній фотосесії й завдяки цьому допомогти людині – що може бути цінніше і приємніше? Знати, що ти намагаєшся, врятувати життя», - розповіла Надія Ратке.

Нагадаємо, аби зібрати необхідні 288 800 гривень на лікування Ксенія, організувала 9 фотоднів. У благодійних  фотосесіях взяли участь 46 людей, які замовили сесію за благодійний внесок на лікування Ксенії. 34 волонтера: фотографи, візажисти, дизайнери, стилісти подарували понад 100 годин своєї роботи і таланту.  Також у зборі коштів допомагав благодійний фонд “Крона”.

27 вересня стало відомо, що Ксенії вдалося зібрати необхідну суму і тепер 8-9 жовтня лікарі чекають дівчину на операцію в Сербії! Бажаємо здоров’я Ксенії та закликаємо всіх вірити у дива!

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 77)
Попередня новина: Депутат Александр Брыксин
Наступна новина: Револьвер під патрон ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Dmitry_Bolotov - 28.09.21

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
Seelller - 28.09.21

Цепляет, отлично написано!

аватар країна
tanya_de - 28.09.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
Desyatnikov_Oleg - 28.09.21

отлично !!! Все супер!

аватар країна
co84k4 - 28.09.21

Супер-пупер!

аватар країна
partywan - 28.09.21

Дуже сподобалася ваша стаття

аватар країна
Alexrichgg - 28.09.21

Чудово ..

аватар країна
Shangri - 28.09.21

отлично!!! Все супер!

аватар країна
keineThotty - 28.09.21

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
Graf08 - 28.09.21

я в восторге от Вашего стиля

аватар країна
G123_0000 - 28.09.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
eedraw - 28.09.21

Клас! Респект автору!

аватар країна
Kazakoffm - 28.09.21

ось це позитив) просто клас)

аватар країна
SanekGondar - 28.09.21

Мне понравилось!

аватар країна
evgeny_lin - 28.09.21

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
veselis - 28.09.21

Спасибо, статья очень помогла.

аватар країна
lmusicc - 28.09.21

Позволю себе не согласится с вами

аватар країна
Pozitiv4ik1 - 27.09.21

вот это позитив) просто класс)

аватар країна
t0welie - 27.09.21

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
mazillo - 27.09.21

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
wildcrimean - 27.09.21

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
Coxacola - 27.09.21

Про що глаголят всі ці люди в коментах?

аватар країна
Emity - 27.09.21

Коротше, справа до ночі. Після статті реально розморило ... Пішов спати.

аватар країна
cyberbrg - 27.09.21

чего тока не придумают...

аватар країна
Bioflash - 27.09.21

відмінна інфа

аватар країна
keretomi - 27.09.21

Мало почуттів .. але красиво ...

аватар країна
LegionCW - 27.09.21

ух ты как крууууууууууутооооооо))

аватар країна
Andrew_Besermit - 27.09.21

Мені, наприклад є чим поділитися, думаю не тільки мені.

аватар країна
Bozhemani - 27.09.21

Все чітко і по справі. Добре написано, дякую.

аватар країна
unFlawed - 27.09.21

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал