Ювенальні прокурори Рівненщини провели уроки в школах

Ювенальні прокурори Рівненщини провели уроки в школах

28.09.21 09:15 0 379
З нагоди 30-річчя набуття чинності Конвенцією ООН про права дитини ювенальні прокурори Рівненщини провели уроки в школах області.

27 вересня прокурори відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури, а також ювенальні прокурори окружних прокуратур області, завітали до шкіл і розповіли учням про їхні права.

Загалом такі правові уроки пройшли у 29-ти класах, прокурори відвідали 21 школу в різних куточках Рівненщини.

Заходи відбулися з нагоди 30-річчя набрання чинності для України Конвенцією ООН про права дитини – світовою конституцією для дітей, яка гарантує кожній дитині право на свободу, особисту недоторканість, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів.

Розповідаючи учням різних вікових груп про їхні права, дітей також інформували про повноваження ювенальних прокурорів, про те, наскільки важливо знати свої права та як повідомити про їх порушення державні органи. Говорили також і про захист від насильства та дискримінації, та про вільний доступ до правосуддя.

«Загалом нам вдалось охопити такими просвітницькими уроками більше 700 учнів. Дітки були дуже активні, і ми цьому щиро радіємо. Адже це показник освіченості підростаючого покоління, і ми, як правоохоронний орган, чи не найбільше зацікавлені в тому, щоб виховати свідомих і юридично грамотних громадян України. Приємно було також почути наступні запрошення до навчальних закладів. Ми розуміємо необхідність такої роботи і з радістю завітаємо до школярів ще не один раз», - зазначила Олена Ткачук, начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 50% українців ...
Наступна новина: Вибори в Німеччині: ...

КОМЕНТАРІ