Понад 50% українців підтримують ідею ринку землі – опитування

Понад 50% українців підтримують ідею ринку землі – опитування

28.09.21 09:15 0 716
Ідею ринку землі у тому чи іншому вигляді підтримують 53% українців, 37% вважають, що земля не може бути об'єктом торгівлі. Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи», опубліковані 27 вересня.

«Думки прихильників ринку неодностайні в тому, яким має бути цей ринок. Лише 5% вважають, що земля повинна бути у вільному продажу, без будь-яких обмежень. Решта громадян підтримують купівлю-продаж землі за певними умовами: 27% українців вважають, що землю продавати можна, але не іноземцям; 12% зазначили, що землю можна продавати, якщо є обмеження на величину площі, якою може володіти одна людина чи господарство; 10% підтримують ринок, якщо є законодавчо закріплена мінімальна ціна, нижче якої земля продаватися-купуватися не може», – мовиться у звіті про опитування.

Зазначається, що більше противників ринку землі у південних та східних регіонах: на Сході так вважають 42% мешканців, на Півдні – 45%, у Центрі – 39%, а на Заході – 26%.

Відрізняється ставлення до ринку землі і серед прихильників різних політичних сил. Варіант «земля в принципі не може бути об'єктом купівлі-продажу» підтримали 58% прихильників «ОПЗЖ» та 45% прихильників «Батьківщини», тоді як серед тих, хто симпатизує «Європейській солідарності» та «Слузі народу» проти ринку землі виступають 34% та 26% відповідно.

Більше противників ринку землі серед тих, хто нею не володіє – 41%, серед власників землі таких 34%. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні після 20 років мораторію дозволили продаж землі. Які перші результати?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Таліби закликають ...
Наступна новина: Ювенальні прокурори ...

КОМЕНТАРІ