Пожежне обладнання: що потрібно знати?

Пожежне обладнання: що потрібно знати?

28.09.21 22:04 0 753

Пожежне обладнання встановлюється на кожному виробничо-промисловому об'єкті, а також в місцях громадського призначення з метою забезпечення безпеки в умовах форс-мажорних ситуацій.

Основні види пожежного обладнання:

  • Вогнегасники - призначені для усунення вогнищ займання різних матеріалів і речовин. Серед асортименту представлені моделі різних модифікацій і будь-якого призначення. Залежно від заявлених вимог до ступеня захисту і конкретних умов експлуатації, ви можете вибрати повітряно-пінні, вуглекислотні, повітряно-емульсійні, пересувні та переносні системи. До кожного виду є спеціальні кріплення, пенали, підставки та інші комплектуючі, що забезпечують зручне зберігання і використання.
  • Пожежні рукави. Ці системи призначені для усунення вогню за допомогою води, яка подається під високим тиском. У комплектації присутня рукавна арматура - запірні та з'єднувальні елементи, стовбури, використання яких дозволяє без проблем направити потік в потрібному напрямку і регулювати його інтенсивність.
  • Пожежні колонки та гідранти. За допомогою цього обладнання здійснюється гранично швидкий потік необхідної для гасіння пожежі кількості води з систем центрального водопостачання.
  • Пожежні щити та шафи. Поставляються в різних моделях з варіативними типорозмірами. Ви можете без проблем підібрати моделі для зберігання, відповідні за параметрами повного набору протипожежного обладнання - ящиків для піску, інвентарю. Також в наявності ворота і протипожежні двері, що працюють в автономному режимі при виникненні форс-мажорних ситуацій.

Додаткове обладнання

Щоб повністю укомплектувати об'єкт відповідно до діючих норм і вимог пожежної безпеки необхідно мати:

  • Медичні комплекти для надання першої допомоги постраждалим під час пожежі.
  • Саморятівники, респіратори та протигази, призначені для захисту людей від отруйних продуктів горіння під час пожежі та полегшення, прискорення евакуації без шкоди для здоров'я.
  • Пожежна арматура - крани, запірні вентилі, клапани, з'єднувальні деталі, за допомогою яких досягається високий ступінь надійності створюваних систем пожежогасіння.
  • Поліграфічна продукція - вказівні знаки, посвідчення, журнали та стенди. Все це допомагає в навчанні персоналу правил поведінки при пожежі та спрощує процес евакуації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 99)
Попередня новина: Преимущества просмотра ...
Наступна новина: Фермерский кофе: что нужно ...

КОМЕНТАРІ