МОЗ оновило перелік ліків,вартість яких відшкодовують із бюджету

МОЗ оновило перелік ліків,вартість яких відшкодовують із бюджету

29.09.21 09:28 0 995
Міністерство охорони здоров'я оновило реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Про це МОЗ повідомив 28 вересня.

Оновлений реєстр набуде чинності з 1 жовтня. За повідомленням, до програми «Доступні ліки» увійшли препарати для лікування:

* діабету 1 типу

* нецукрового діабету

* розладів поведінки і психіки

* епілепсії

«Пацієнти, які мають ці захворювання, зможуть отримувати необхідні ліки в аптеках безоплатно або з доплатою. Аптекам же вартість цих ліків буде компенсувати держава. У зв'язку з цим ми оновили реєстр ліків, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення», – йдеться в коментарі першого заступника міністра Олександр Комаріда.

Читайте також: Охочі українці можуть долучитися до досліджень ліків проти COVID-19 – МОЗ

За роз'ясненням МОЗ, з 1 жовтня відшкодовувати вартість ліків, доданих до реєстру, буде Національна служба охорони здоров'я. Їх мають виписувати і відпускати за електронним рецептом.

Програма «Доступні ліки» стартувала в Україні 1 квітня 2017 року. За даними МОЗ, наразі в переліку 293 препарати, з 1 жовтня він поповниться на 138 препаратів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Верховна Рада ухвалила закон про закупівлі ліків за договорами керованого доступу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ