Як вибрати медогонку?

Як вибрати медогонку?

29.09.21 22:50 1 762

Головним принципом, яким потрібно керуватися при виборі медогонки, слід вважати передбачувану кількість меду яку доведеться відкачувати. Нумо розгляньмо основні різновиди медогонок. Ну арозповість нам про це співробітник інтернет-магазину baskevich.com.ua, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Види медогонок

Медогонки поділяються за типом приводу барабана, використовуються три основні конструкції: з редукторним, з ремінним приводом і електричним приводом. Кожен з них знаходить своїх прихильників.

У ремінного приводу є суттєві переваги, такий привід працює значно м'якше, ніж працюють шестерні та він легше піддається ремонту. По-друге, медогонка з ремінним приводом легко модернізується під установку електроприводу, який вам можливо, через деякий час захочеться придбати.

Редукторна та електрична медогонки також заслуговують на увагу і вони дуже популярні на сьогоднішній день.

За типом розташування рамок в барабані, медогонки діляться на радіальні та хордіальні. У радіальних - площина рамки розташовується уздовж радіуса ємності, верхнім бруском до стінок медогонки. Радіальні медогонки мають, як правило, великі габарити, в них одночасно відкачується не менше 18 рамок. Є медогонки й під більшу кількість рамок. Значні габарити потребують встановлення в спеціальному приміщенні для відкачки меду. Така конструкція не дуже підходить для кочових пасік, а найкраще підходить для бджолярів великих пасік.

У хордіальних медогонках площина стільникової рамки розташовується по хорді, тобто під прямим кутом до радіуса. Це найбільш поширена конструкція, якою користуються бджолярі-любителі. Медогонки бувають 2-3-4-х і рідше 6-рамкові. Закономірно, що чим більше рамок можна відкачувати за одну закладку, тим вона продуктивніше, але є і зворотна сторона медалі. 4-х рамкова медогонка має значно більші габарити, ніж трьох- або двох рамкові.

У деяких конструкцій хордіальних медогонок є ще одна зручна для бджоляра функція - перевертання касети. Це означає, що після того, як буде від'єднана одна сторона рамки, достатньо просто перевернути касету, не виймаючи з неї рамки. Зараз з'явилися навіть більш зручні механізми повороту касет. У непрацюючому стані касети в медогонці розташовані в радіальному положенні, але як тільки барабан починає обертатися, в залежності від напрямку обертання, касети повертаються в ту чи іншу сторону.

Для стандартних рамок краще підійде касетна медогонка. Якщо у вас різні розміри медових рамок і ви задумалися про покупку радіальної медогонки, то слід вибирати модель яка розрахована на різні види рамок. Для цього краще підійде медогонка радіальна або радіально-касетна з великим діаметром.

Матеріал виготовлення медогонки

Матеріал з якого виготовлена медогонка - краще звичайно нержавіюча кислотостійка сталь. Зі зміною санітарно-ветеринарного законодавства під європейські стандарти цілком можливо що виробникам меду, призначеного для продажу, можуть заборонити використовувати медогонки виготовлені з оцинкованої, алюмінієвої сталі або інших матеріалів, які не призначені для використання в харчовій промисловості.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 91)
Наступна новина: Переваги онлайн-покупки ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Aftalik - 29.09.21

Ух ты :) Здорово как!