Верховний Суд виніс рішення щодо будівництва курорту на Свидовці

Верховний Суд виніс рішення щодо будівництва курорту на Свидовці

30.09.21 08:07 0 615
Верховний Суд 29 вересня, скасував рішення попередніх інстанцій стосовно будівництва масштабного гірськолижного курорту на території одного із найвищих хребтів українських Карпат – Свидовця, розташованому на території Тячівського та Рахівського районів Закарпаття. Справу відправлено на розгляд першої інстанції – Закарпатського окружного адміністративного суду. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомив Валерій Павлюк, один з позивачів по справі.

«Для нас, для руху Free Svydovets – це позитивне рішення, бо боротьба триває. Питання екології стосується не тільки нашого регіону», – зазначив Павлюк.

За словами адвокатки МБО «Екологія – Право – Людина» Софії Шутяк, суд частково задовольнив скаргу адвокатів. «Ми просили скасувати рішення Львівського апеляційного суду і постановити нове рішення, яким закріпити рішення Закарпатського окружного адмінсуду про визнання незаконними розпоряджень Тячівської та Рахівської РДА стосовно затвердження детального плану територій для побудови гірськолижного курорту на Свидовці, – зазначила вона. – У частині скасування рішення Львівського апеляційного суду суд з нами погодився, але скасував і рішення першої інстанції. Тобто, суд вважає, що детальний план території – це нормативно-правовий документ і справа щодо його скасування мала розглядатися по спеціальній процедурі, якої не було. Тому суд відправив справу на розгляд першої інстанції – до Закарпатського окружного адмінсуду». ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Свидовець: що чекає на один із найбільших гірських масивів України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ