У «Нафтогазі» оцінили втрати для України від газової угоди між Угорщиною та Росією

У «Нафтогазі» оцінили втрати для України від газової угоди між Угорщиною та Росією

30.09.21 08:17 0 921
Директор національної енергетичної компанії «Нафтогаз» з інтегрованих комунікацій Максим Білявський в ефірі Радіо Свобода прокоментував наслідки для української газотранспортної системи від угоди між Угорщиною та Росією про транзит газу.

За словами Білявського, втрати будуть пов'язані зі збільшенням виробничо-технологічних витрат на транспортування газу через Україну.

«Власне, зменшення обсягів товаро-транспортної роботи за рахунок перерозподілу тих самих 4,5 мільярдів кубічних метрів за іншим маршрутом постачання призведе до того, що нам доведеться підтримувати належний тиск у системі, а для цього доведеться збільшити кількість агрегатів, які працюватимуть у газотранспортній системі України», – сказав він.

За оцінкою Білявського, витрати природного газу зростуть приблизно на 50 мільйонів кубічних метрів щороку: «дуже легко розрахувати, скільки це буде в грошовому еквіваленті визначатися». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Речник Путіна прокоментував угоду Угорщини з «Газпромом»: не спрямована проти України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі пройде ...
Наступна новина: Ердоган приїхав до Путіна в ...

КОМЕНТАРІ