Навантажувач: основні відмінності та переваги

Навантажувач: основні відмінності та переваги

30.09.21 20:23 4 924

Навантажувач - це самохідна колісна техніка, призначена для підняття, переміщення, штабелювання різних штучних вантажів. Область застосування таких машин досить широка: їх використовують на відкритих і закритих складах, вантажно-розвантажувальних терміналах портів і залізничних станціях, на виробничих майданчиках і в інших сферах виробництва. До речі, на сайті  https://skladtruck.com.ua/ru/product/?utm_source=backlinks можна придбати навантажувачі за доступною ціною.

Особливості пристрою навантажувача

Конструкції та зовнішній вигляд навантажувачів різних виробників можуть відрізнятися один від одного, але в цілому машина являє собою колісний транспорт з максимально обтяженою задньою частиною рами та полегшеною передньою, де встановлюється підйомне устаткування. Такий розподіл забезпечує надійну противагу при вантажно-розвантажувальних роботах. А стійкість машині надає низько розташований центр ваги.

Оснащуються вилочні навантажувачі двигунами внутрішнього згоряння, що працюють на бензині, дизельному паливі, газі або електромоторами.

Головний робочий інструмент навантажувача - підйомний механізм з вилами. Його конструкція приблизно однакова у всіх машин подібного типу і різниться лише розмірами. Пристрій вил дозволяє змінювати ширину розстановки в залежності від габаритів вантажу. Вила встановлюються на вертикально розташовану щоглу, по якій вони переміщаються вгору і вниз, і приводяться в рух гідравлічними циліндрами підйомника. За своїм типом щогли діляться на одно-, дво- і трисекційні. Останні забезпечують максимальну висоту підйому при мінімальній висоті в складеному стані. Стандартна щогла при роботі піднімається разом з вилами. Щогла з вільним ходом при роботі залишається в статичному положенні, забезпечуючи підняття тільки самих вил.

Навісне обладнання - комплекс механізмів, що дозволяють розширити функціонал вилочного навантажувача. До них відносяться різні захоплення, позиціонери вил, механізм бокового зміщення, мультипаллети й т.д. Додаткове навісне обладнання дозволяє використовувати навантажувач для захоплення і переміщення рулонних матеріалів, кіп, сипучих вантажів, а так само для прибирання території від снігу та сміття.

Кабіна - захищений корпусом простір, де розташоване робоче місце оператора та органи управління. Вона може бути відкритого і закритого типу. Для кращої оглядовості кабіна встановлюється ближче до підіймального механізму.

На що звернути особливу увагу при виборі вилочного навантажувача?

Будь-яка спецтехніка має своє призначення і купується для виконання конкретних виробничих завдань. Тому при покупці вилочного навантажувача необхідно знати детальну інформацію про його технічні характеристики та можливості.

Тип двигуна. Техніка, оснащена дизельним двигуном, відрізняється більш високою потужністю, що, безсумнівно, позначається і на ціні. Навантажувачі з бензиновими моторами трохи дешевші, але при цьому менш економічні. Сьогодні можна придбати також навантажувачі, що працюють на двопаливному двигуні (газ / бензин). Газове паливо недороге, але відчутно знижує потужність машини. Навантажувачі з двигунами внутрішнього згоряння можна застосовувати тільки на відкритих майданчиках або в добре провітрюваних великих складах.

Альтернативний варіант - електрокари, що відрізняються економічністю, низьким рівнем шуму та абсолютною екологічністю. Водночас вони вимагають частої підзарядки акумуляторів і більш уважного, регулярного, обслуговування. Однак для закритих приміщень такий навантажувач просто незамінний.

Електронавантажувачі бувають трьох- і чотириколісні за кількістю коліс. Найбільш маневрені - триколісні, вони ідеально підходять для роботи в тісних складських приміщеннях.

Одна з найважливіших характеристик навантажувачів - вантажопідйомність. У продажі можна знайти моделі з вантажопідйомністю від 1,0 до 46,0 тонн. При виборі техніки за даним критерієм слід виходити з того, які за вагою вантажі доведеться переміщати в кожному конкретному випадку. Краще придбати навантажувач з невеликим «запасом» потужності, але і переплачувати за зайвий «тоннаж» не має сенсу. Найбільшою популярністю користуються моделі вантажопідйомністю від 1,5 до 5,0 т.

Висота підйому. Більшість навантажувачів можуть підіймати вантажі на висоту до 3,0 м, але є модифікації й з іншими показниками по висоті підйому. Навантажувачі, оснащені телескопічною щоглою, здатні не тільки підіймати вантажі вгору, але і переміщати їх по горизонталі. Для підняття довгомірних вантажів використовуються моделі з бічним завантаженням або так звані чотирьохходові.

Габарити навантажувача визначають зручність його використання на складі. Вибирають техніку за максимальними габаритами в залежності від ширини проїздів між стелажами або штабелями вантажу. Ширина машини повинна бути на 70,0 - 100,0 см менше, ніж ширина самого вузького проїзду.

Ціна вилочного навантажувача також є важливим критерієм вибору. Вартість машин топових брендів може доходити до 200 тисяч доларів. До середньої цінової категорії можна віднести навантажувачі китайського, російського, корейського виробництва. Найдешевшу продукцію пропонують деякі маловідомі зарубіжні виробники, але їх техніка поки не користується великим попитом, і її якість викликає деякі сумніви.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 94)
Попередня новина: Особливості та переваги ...
Наступна новина: Який обідній стіл вибрати: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Level4Up - 30.09.21

Великолепная идея

аватар країна
nkt_sti - 30.09.21

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!

аватар країна
ruOnEMaNArmY - 30.09.21

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
Goodman420 - 30.09.21

С уводольствием пожал бы автору руку, его сайт - чудо.