Як вибрати стіл для кухні?

Як вибрати стіл для кухні?

30.09.21 21:59 9 551

Без обіднього столу не обходиться жодна кухня. Більшість людей задаються питанням, як правильно вибрати стіл і які нюанси врахувати. На кухні будь-якого розміру обідній стіл повинен бути якісним і містким, а також відповідати стилістиці квартири. Ми підготували кілька простих порад, які допоможуть вам з вибором.

Поради

Виробники пропонують великий вибір столів різної форми і конструкції. Перед покупкою переконаєтеся, що виріб відповідає розмірам вашої квартири, подумайте, в яку частину кухні його поставити, щоб гострі кути не заважали пересуватися по ній. У магазинах меблів можна зустріти бюджетні вироби з ДСП з пластикової стільницею, дорожчі варіанти з МДФ, а також ексклюзивні моделі з масиву дерева і ротанга.

Серед великої різноманітності виробів, різних за кольором, дизайну, параметрам і матеріалу, зупиніть вибір на варіанті, який відповідає вашим побажанням. Нижче перераховані характеристики допоможуть без особливих зусиль вибрати стіл і насолоджуватися його комфортом довгі роки.

Розміри

Розміри безпосередньо залежать від метражу кухні і їдальні. Для невеликого приміщення підійде розсувний стіл з механізмом трансформації. Оригінальним рішенням стане складаний стіл, прикручений до стіни. З таким варіантом на кухні звільняється більше місця для пересування і приготування їжі. Придивіться до універсального виробу компактних розмірів, наприклад стіл обідній квадратний з ротанга моделі 22/03.

Обіднє місце

Вибирайте модель, враховуючи, що на кожну людину за столом доводиться приблизно 60-70 см, від цього параметра і буде залежати довжина виробу. Зручність обідньої місця залежить і від того, як стіл розташований: вузької або широкої стороною до стіни або посередині приміщення, не обмежуючи ні кого з тих, хто сидить.

Розташування

Зверніть увагу, що стіл слід розташувати так, щоб відстань від стіни або інших предметів до стільниці було мінімум 70-80 см. Така дистанція дозволяє зручно сідати і виходити з-за столу. Якщо з цього ж боку прохід, то відстань повинна бути не менше метра.

Ширина стільниці

Середні розміри поверхні столу - 80-115 см, але більшу роль відіграє площа кухні. Занадто вузький стіл незручно сервірувати, а надто широка стільниця захаращує простір. Класичний варіант для кухні - круглий обідній стіл 22/02 зі стильною скляною стільницею. Його ви можете замовити в комплекті зі стільцями.

Форма

Столи для кухні бувають різних форм, аж до змішаної. Квадратні вироби оптимально купувати сім'ї з чотирьох осіб, для більшої кількості розумніше зупинитися на прямокутному варіанті стільниці.

Особливою легкістю і вишуканістю відрізняються столи круглої форми. Вони місткі (розраховані в середньому на вісім чоловік), а також безпечні через відсутність гострих кутів, тому підійдуть для сімей з маленькими дітьми. Хорошим варіантом стане столик 02 / 09А плетена з ротанга. Рекомендований діаметр вироби круглої форми - 130-140 см.

Для великих кухонь вибирайте стіл з овальної стільницею, де з комфортом розмістяться члени сім'ї і запрошені гості. В якості альтернативи можна вибрати стіл-трансформер з розсувним механізмом, що дозволяє додати 2-6 додаткових місць. Виробники пропонують столи змішаної форми, де одна сторона закруглена, а друга - прямокутна.

Опора

Традиційно, столи виготовляють з двома варіантами опори. Класичний - стільниця на чотирьох ніжках. Також ви зустрінете в магазинах вироби з однією ніжкою: вони невеликі і допоможуть заощадити місце на кухні. Окремо відзначимо моделі на коліщатках, наприклад, сервірувальна скляний столик 21/07. З його допомогою зручно подавати чай або кілька страв гостям в іншу кімнату.

Матеріал

Великим попитом користуються дерев'яні, ротангові та скляні вироби, а також столи з ДСП. Цінителі якісних меблів вибирають моделі з натурального масиву дерева. З їх переваг можна виділити міцність, довговічність і невибагливість у догляді. Перед покупкою перевірте поверхню: вона повинна бути сухою і зі спеціальним покриттям. Придивіться до столів з масиву бука, дуба і горіха: крім вищевказаних переваг вони стійкі до вологи, тому чудово підійдуть на кухню.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 93)
Попередня новина: Як вибрати обідній стіл: ...
Наступна новина: Як вибрати стіл на кухню?

КОМЕНТАРІ

аватар країна
tockss - 30.09.21

Спасибо за интересный материал!

аватар країна
aangelovv - 30.09.21

Щоб правильно вибрати кухонні столи, треба визначитися з концепцією сомаї кухні: її стиль та дизайн і вирішать, що краще в даній конкретній ситуації.

аватар країна
SergeKharitonov - 30.09.21

я в восторге от Вашего стиля

аватар країна
Tyta23 - 30.09.21

хороший рассказ, все разложено по полкам

аватар країна
Sguap - 30.09.21

Я конечно, мало, что смыслю в данной теме, но постараюсь осилить.

аватар країна
aangelovv - 30.09.21

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!

аватар країна
hevytank - 30.09.21

супер оригінально

аватар країна
Dmezik - 30.09.21

реальна тема

аватар країна
VietnamVet - 30.09.21

Хороша стаття, дізнався багато нового!)