Італія у жовтні проведе саміт G20 по Афганістану

Італія у жовтні проведе саміт G20 по Афганістану

01.10.21 09:04 0 1131
Італія планує провести 12 жовтня позачергове засідання «Групи двадцяти» (G20) провідних економік світу, щоб обговорити ситуацію в Афганістані і гуманітарну кризу там після захоплення влади талібами.

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив напередодні, що «обов'язок найбагатших країн світу – зробити щось, щоб уникнути гуманітарної катастрофи».

На саміті також розглянуть питання про те, які заходи міжнародне співтовариство може зробити для запобігання перетворення Афганістану в «осередок міжнародного тероризму», сказав Драгі, країна якого головує на форумі G20.

Нині міжнародні організації призупинили виплати Афганістану, щоб не допустити отримання ісламістським угрупованнмя доступу до грошей, призначених на допомогу. Цей крок призвів до погіршення економічної ситуації в Афганістані.

Сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб потребують даху над головою, одягу і їжі, щоб пережити зиму. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Командувачі армії США заявили Конгресу, що воліли б залишити кілька тисяч солдат у Афганістані

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Робочий план міського ...
Наступна новина: За п’ять років усиновлення ...

КОМЕНТАРІ