Росія використовує каральну психіатрію проти шамана Габишева – Amnesty International

Росія використовує каральну психіатрію проти шамана Габишева – Amnesty International

01.10.21 08:32 0 1006
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає від російської влади звільнити якутського шамана Олександра Габишева. 26 вересня його вирок про безстрокову примусову госпіталізацію набрав чинності, і Габишева, який у 2019 році вирушив до Москви для проведення обряду «вигнання» Володимира Путіна з Кремля, відвезли до психоневрологічного диспансеру.

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода Сибір.Реалії, директор російського представництва Amnesty International Наталія Звягіна заявила, що влада країни перетворила «психіатричну допомогу на каральну – метод, добре перевірений і випробуваний у радянський період» – і застосували її для того, щоб дискредитувати Олександра Габишева.

«Він став символом небажання простих людей миритися з урядом Володимира Путіна, який усе більше і більше посилює тиск. Бачити, як легко і просто потужна і невблаганна державна машина знищує життя того, хто наважився на мирне вираження власної думки і критику влади, по-справжньому страшно», – наголосила Звягіна.

Представниця Amnesty International заявила, що російська влада зобов'язана утриматися від примусового психіатричного лікування, яке є одним із видів катувань та жорстокого поводження, і негайно і без жодних умов звільнити Олександра Габишева. «Його засудили до довічного примусового психіатричного лікування виключно за мирне здійснення права на свободу вираження поглядів. Слід негайно припинити застосування каральної психіатрії як методу боротьби з незгодними», – додала правозахисниця. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: шамана Габишева забрали на примусове лікування

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Надал привітав ...

КОМЕНТАРІ