Робота за кордоном: плюси та мінуси

Робота за кордоном: плюси та мінуси

02.10.21 13:09 0 905

Ось уже багато років багатьох людей цікавить можливість роботи за кордоном. Цьому є кілька причин. Робота за кордоном більш високооплачувана, ніж у власній країні, а також є можливість побачити світ, перспектива оселитися за кордоном на постійній основі. Також впливає відсутність вакансій у власній країні. Сукупність усіх перерахованих вище факторів штовхає людей на пошуки кращого життя в іншій країні. Далі, ми детально розглянемо основні напрямки трудової міграції, а також плюси й мінуси закоронної роботи. Ну а розповість нам про це співробітник міжнародного рекрутингового агентства "Human Capital": https://human-capital.com.ua/.

Які найпопулярніші напрямки у трудових мігрантів?

Польща, Чехія та Італія очолюють наш міні-рейтинг напрямків, які популярні у людей, які вирішили працювати за кордоном.

У Польщі традиційно затребувані робочі: будівельники, різноробочі, водії, вантажники, а також люди на збір врожаю та інші сільськогосподарські роботи. У Чехії в основному багато вакансій для різноробочих, а ось в Італії можуть запропонувати роботу для домашнього персоналу, тобто няні, домробітниці і т.д.

Канада і Сполучені Штати Америки в основному залучають молодь, які прагнуть потрапити туди будь-яким способом і залишитися на ПМЖ. Потрапити туди складніше ніж допустимо в Польщу або Чехію, а й вибір вакансій великий, особливо при відмінному знанні англійської мови.

Найменшу популярність у претендентів роботи за кордоном мають Туреччина, Болгарія, Норвегія, Португалія. Хоча в Туреччині можна запросто влаштуватися аніматором, барменом, адміністратором або офіціантом, але цей заробіток сезонний.

Яку роботу пропонують за кордоном

За кордоном можна знайти офіційну роботу і неофіційну. Природно не розглядатимемо неофіційне працевлаштування за кордоном, тому як у вас не буде ніяких гарантій, захисту, а будуть одні суцільні ризики.

Обирати місце роботи необхідно тільки офіційне.

Здебільшого в інших країнах пропонують вакансії пов'язані з низькокваліфікованою працею, від якої місцеві часто відмовляються. Це вакансії робочих спеціальностей (будівельники, різноробочі, вантажники і т.д.), сільськогосподарська праця (збирання врожаю, збір овочів, догляд за рослинами), обслуговуючий персонал (офіціанти, бармени, покоївки і т.д.).

За кордоном можна зустріти й вакансії, що вимагають високої кваліфікації (лікарі, бухгалтери, менеджери, інженери і т.д.), але це швидше виняток, ніж закономірність. Також необхідно відзначити, що для здобувача таких вакансій висуваються додаткові вимоги до досвіду роботи, знання мови та відмінний рівень підготовки, чого немає у низькокваліфікованих вакансій.

Також важливо яку роботу за кордоном шукайте саме ви - на постійній основі або тимчасову. Оскільки при пошуку постійної роботи необхідно буде постійно проживати на території країни, при тимчасовій роботі буде можливість періодично їздити додому до рідних і близьких.

Плюси закордонної роботи:

  • Велика зарплата (в порівнянні з власною країною);
  • Вивчення або практика іноземних мов;
  • Можливість залишитися на ПМЖ за кордоном (робота це не гарантує, але додає більше шансів, якщо ви приймете таке рішення);
  • Туризм.

Але крім плюсів і позитивних сторін роботи за кордоном є і зворотна сторона медалі.

Мінуси закордонної роботи:

  • Умови праці можуть відрізнятися від тих, до яких звикла людина у своїй країні;
  • Більш високі витрати на харчування і проживання. Це цілком природно, якщо зарплата вище, то й оренда житла і витрати на харчування теж можуть відрізнятися від тих, до яких людина звикла до цього;
  • Сумнівний роботодавець або шахрай. Нерідкі випадки, коли людей «кидають» на гроші. Це особливо популярно, якщо людина працює неофіційно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 87)
Попередня новина: Конкурентні переваги бару
Наступна новина: Международная доставка ...

КОМЕНТАРІ