Звернення міського голови Тернополя з приводу дня загибелі великого Гетьмана та державотворця Івана Мазепи

Звернення міського голови Тернополя з приводу дня загибелі великого Гетьмана та державотворця Івана Мазепи

03.10.21 08:33 0 602
Видатний український політичний і державний діяч Іван Мазепа загинув 2 жовтня далекого 1709 року на берегах Дністра.

Після обрання гетьманом Мазепа намагався відновити авторитет гетьманства в Україні. Зробив великий внесок до економічно-культурного розвитку України. Дбав про культуру, про піднесення освіти, науки, мистецтва, зміцнення авторитету церкви. Був великим меценатом.

Найголовніше, Іван Мазепа піднявся на збройну боротьбу за визволення України з-під влади Росії. Підняв прапор національно-визвольної боротьби за свободу України. Боровся та загинув за відновлення козацької України з кордонами часів Хмельниччини. І увійшов в історію України як державотворець.

І чого точно не чекали московіти, Іван Мазепа на віка став символом боротьби українського народу з московським ворогом. Саме він показав приклад, який надихав нові покоління борців за національне визволення українського народу.

Покоління за поколінням, українці боролися за визволення від російського ярма під назвою мазепинці. наші вороги називаються українців із зневагою мазепинцями. І відповідь їм може бути лише одна: Так ми мазепинці, ми пишаємося цією назвою, бо вона прославляє нашого Гетьмана-державотворця.

Спи спокійно Великий Гетьмане. Українці пам’ятають про твою звитягу. ми боронимо Україну за твоїми завітами.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На «Громадський бюджет ...
Наступна новина: Під час футбольного матчу ...

КОМЕНТАРІ