Ремонт мобільних телефонів: в сервісному центрі або вдома?

Ремонт мобільних телефонів: в сервісному центрі або вдома?

05.10.21 21:52 25 538

Напевно, у переважної більшості людей є хоча б один мобільний телефон, і практично всі вони як мінімум один раз в житті стикалися з необхідністю його ремонту. Несправність може виникнути через механічних пошкоджень (подряпини, падіння, потрапляння вологи або ж падіння в воду) або через тривалого періоду експлуатації.

Найчастіше, особливо зараз, коли все популярнішими стають телефони з сенсорним екраном, у телефонів страждають дисплеї. Екран може дряпатися сережками у вухах, страждати через зіткнень з гострими і металевими предметами в сумочках, не кажучи вже про банальне падінні телефону. Заміна дисплея займає зовсім небагато часу, але потрібно розуміти, що платити, якщо ви звертаєтеся в сервісний центр, потрібно і за новий екран, і за роботу. Альтернативний варіант - це самостійне придбання дисплея (оригінального або якісної копії) і власноручний заміна.

Другою досить поширеною проблемою є те, що користувачі не чують співрозмовника під час розмови. В цьому випадку, швидше за все, потрібно міняти динамік. Зворотна ситуація, коли вас не чує співрозмовник, говорить про те, що у вас проблеми з мікрофоном, потрібно його або чистити, або замінювати. Знову ж таки, якщо потрібно робити заміну мікрофона або динаміка, то платити в сервісному центрі потрібно буде і за комплектуючі, і за роботу, власне з цієї причини багато хто вирішує займатися вирішенням цієї проблеми вдома. Але тут є деякі підводні камені. Навіть якщо припустити, що ви самостійно зможете без найменших негативних наслідків зробити заміну мікрофона, динаміка, дисплея або інших деталей (а для цього також потрібні певні знання і вміння), то ніхто не зможе гарантувати того, що придбана нова деталь буде якісною. В даний час всі комплектуючі можна розділити на оригінальні, підтримані і копії. Ясна річ, що оригінальні деталі - це найнадійніший вибір, але де гарантія, що під виглядом офіційного дисплея вам не продадуть копію? Її просто немає. А ось сервісні центри, як правило, мають можливість поставок насправді офіційних високоякісних комплектуючих і деталей телефонів. Власне з цієї причини, самостійний ремонт поруч з великою перевагою має і явний недолік, а відповідь на питання, де робити ремонт телефону, в сервісному центрі або будинку, є не таким вже й однозначним.

Якщо ваш мобільний телефон опинився у воді або в нього потрапила волога, то можна спробувати самостійно просушити пристрій, для цього потрібно вийняти сім-карту і акумулятор. Зазвичай, приблизно через добу працездатність відновлюється. Але якщо такий метод не допомагає, то потрібна, або виборна заміна мікросхем і деталей, або чистка в ультразвукової ванні. Домашня сушка, звичайно ж, може дати короткочасний ефект, але солі, які опинилися всередині пристрою, будуть поступово його руйнувати. В результаті телефон може мимоволі вимикатися, з'являться глюки і так далі. Саме з цієї причини, правильніше буде віднести пристрій в сервіс, де після ремонту ви отримаєте гарантію нормальної роботи.

Якщо телефон просто перестав включатися, то, можливо, потрібно провести переустановлення ПО, провести розкодування або інші процедури, які вимагають наявності спеціального апаратного обладнання. В окремих випадках, а це головним чином, стосується смартфонів, причиною поломки можуть бути віруси, щоб уникнути подібних проблем не варто встановлювати гри, програми та інші файли, викачані з неперевірених джерел.

Деякі фахівці стверджують, що працездатність і певні нюанси ремонту та відновлення мобільних пристроїв залежать від марки телефону. У самому ремонті різних марок телефону, звичайно ж, нюанси є, а ось однозначно говорити про більш-менш надійному бренд можна лише за даними статистики, яка, як би ви цього не хотіли, може лише гріти вам душу, але не захистити від поломки. Адже будь у вас навіть найнадійніший мобільний телефон в світі, його виробник не зможе застрахувати вас від випадковостей, наприклад, від падіння телефону в воду.

На завершення залишається відзначити, що професійні сервісні центри не тільки ремонтують мобільні телефони, а й дають гарантію на свою роботу, а ось власноручний ремонт гарантій мати не може, більш того, деякі умільці так посилюють поломку в результаті самостійних спроб полагодити пристрій, що приходиться переплачувати за ремонт в два, а то і три рази. Так що будьте обережні і розважливі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 89)
Попередня новина: Марічка Падалко взяла ...
Наступна новина: Професійний ремонт ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
hashtagwow - 06.10.21

чего тока не придумают...

аватар країна
parasels - 06.10.21

Help! У автора автограф можно взять?

аватар країна
davidox - 06.10.21

Досить цікава і пізнавальна тема

аватар країна
g_7_7_a - 06.10.21

реальна тема

аватар країна
bob1ch - 06.10.21

ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!

аватар країна
top898s - 06.10.21

хорошая идея.

аватар країна
TESUR - 06.10.21

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
zendor - 06.10.21

супер оригинально

аватар країна
Descude - 06.10.21

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
jooooze - 06.10.21

прочитала с удовольствием

аватар країна
low419 - 06.10.21

Help! У автора автограф можно взять?

аватар країна
Submissive_Girl - 06.10.21

слов нет,одни эмоции

аватар країна
alex2k7 - 06.10.21

Цепляет, отлично написано!

аватар країна
ori19 - 06.10.21

я в восторге от Вашего стиля

аватар країна
HatariHanzo - 06.10.21

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
therichestrussianman - 06.10.21

А давно ли запустили этот сайт?

аватар країна
HydraRu - 06.10.21

Ух ты :) Здорово как!

аватар країна
luniv - 06.10.21

Дуже цікаво! Судячи з деяких відгуків ....

аватар країна
hotline_Moscow - 05.10.21

хорошая идея.

аватар країна
yungcatx - 05.10.21

улыбнуло с утречка

аватар країна
Jimmy_diGriz - 05.10.21

Автор, а Вы в каком городе живете если не секрет?

аватар країна
oblitus_pluto - 05.10.21

відмінний приклад стоїть контенту

аватар країна
Reggie_Ledoux - 05.10.21

Нести смартфон в сервисный центр зачастую накладно, поскольку далеко не у каждого есть на это время. А вот SkyMe ремонт мобилы на дому - отличная идея!

аватар країна
danyalean - 05.10.21

Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!

аватар країна
William_Flynn - 05.10.21

Побольше б таких постов на блоге.