Картки Домана для самих маленьких

Картки Домана для самих маленьких

06.10.21 09:11 0 680

Картки Домана останнім часом набувають все більшої популярності серед педагогів і батьків. Глен Доман вважав, що слід починати заняття з дитиною якомога раніше, оскільки мозок росте при постійному його використанні. Результати навчання за картками Домана для самих маленьких: діти ерудовані, легко вчаться в подальшому і мають прекрасну пам'ять. До речі, придбати їх можна в інтернет-магазині https://kartochki-domana.com.ua/ua/product-category/ukrainskie-kartochki/.

Суть методики Домана

Людина пізнає навколишній світ з самого народження. Завдяки такій особливості, можна починати навчання малюка вже з трьох місяців. Картки Домана є основою подальшого інтелектуального розвитку дитини, полегшуючи навчання в школі та інших закладах.

Методика передбачає використання особливих карток, які містять картинку предмета і його назву. Ці картки об'єднані в тематичні набори - «квіти», «фрукти», «тварини і їх дитинчата» і так далі. Дитині показують їх кілька разів на день на невеликий проміжок часу. Відпрацьовані картки з часом замінюються новими. Вважається, що методика Домана дозволяє активізувати внутрішній потенціал малюка і розширити його вроджений хист.

Нюанси роботи з картками Домана

Недостатньо просто придбати набір або зробити його самостійно. Батьки повинні вміти працювати з навчальним матеріалом. Навчання відбувається в моменти, коли малюк зацікавлений і в хорошому настрої. Перед показом картки говорять слова: «Зараз я покажу тобі ...» і надають потрібну картку. На демонстрацію відводиться кілька секунд, причому цей процес супроводжується чітким промовлянням слова, написаного на картці.

Методика має наступні нюанси:

  • не можна самому дивитися в картку під час показу - це заважає малюкові розглядати картинку;
  • починають з одного заняття в день, потім кількість збільшується;
  • одну картку можна показати максимум тричі за день;
  • не можна змушувати дитину повторити назву - це має відбуватися за його бажанням;
  • час на заняття повинен бути строго регламентований: його закінчують до того, як дитина втратить інтерес до навчання;
  • згодом необхідно розширювати набір тематичних карток Домана, виключаючи добре вивчені предмети;
  • робота повинна бути систематичною, інакше досягти результату не вийде.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 98)
Попередня новина: На автомобільній дорозі ...
Наступна новина: Що важливо знати про ...

КОМЕНТАРІ