З початку року на Рівненщині вилучено підакцизних товарів на майже 25 млн грн

З початку року на Рівненщині вилучено підакцизних товарів на майже 25 млн грн

07.10.21 10:13 0 430
Завдяки скоординованій діяльності усіх правоохоронних органів регіону триває системна протидія кримінальним правопорушенням, пов'язаним із незаконним виробництвом та реалізацією підакцизної групи товарів.

За результатами роботи за 9 місяців 2021 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури розпочато 30 кримінальних проваджень за фактами незаконного виготовлення, транспортування, зберігання та збуту фальсифікованої алкогольної та тютюнової продукції.

В ході розслідування цих кримінальних проваджень за наслідками проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 80 тонн підробленого алкоголю та понад 34 тисячі пачок цигарок, орієнтовною вартістю близько 25 млн гривень, на які ухвалами суду накладено арешт.

Окрім того, з початку поточного року за результатами досудового розслідування до суду з обвинувальними актами скеровано 17 кримінальних проваджень цієї категорії, у тому числі 2 - щодо організованих злочинних груп.

Також цьогоріч припинено роботу 4 веб-ресурсів у мережі Інтернет, через які реалізовувалась фальсифікована алкогольна продукція, шляхом накладення арешту на майнові права інтелектуальної власності.

Вироками судів ряд осіб засуджено до покарань у виді штрафів на суму від 85000 до 102000 гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. На виконання судових рішень обвинуваченими до бюджету вже сплачено майже 1 млн гривень. В інших провадженнях триває судовий розгляд.

З метою протидії тінізації економіки обласною прокуратурою спільно з Головним Управлінням ДФС у Рівненській області вжито ряд кримінально-правових заходів боротьби з ухиленням від сплати податків.

Зокрема, у поточному році розпочато 11 кримінальних проваджень цієї категорії, два з яких скеровані для розгляду до суду. Заподіянні збитки – понад 4,5 млн грн повністю відшкодовано в ході проведення досудового розслідування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 250 жителів ...

КОМЕНТАРІ