Що потрібно знати про монтаж твердопаливної котельні?

Що потрібно знати про монтаж твердопаливної котельні?

07.10.21 22:10 2 608

Українські кліматичні умови вимагають установки котла в кожен будинок і на кожне підприємство без центрального теплопостачання. Іноді монтаж твердопаливної котельні стає самим оптимальним і економічним варіантом - наприклад, коли мова йде про компанії, пов'язані з обробкою або видобутком лісу, і про шахтарські містечка. До речі, замовити його можна в компанії "Батискаф": https://batiscaf-3t.com.ua/uslugi/otoplenie/montazh-kotelnoj/.

До твердопаливних відносяться всі типи котелень, які отримують теплову енергію від спалювання твердих різновидів палива:

  • вугілля;
  • пелетів;
  • тріски та інших деревних відходів.

Вони як і раніше є актуальними та популярним, особливо з появою механізованих і навіть автоматичних моделей. Твердопаливні котли - через свої конструкційні та експлуатаційні особливості - можуть бути тільки підлоговими, тоді як газові, наприклад, можуть бути та настінними.

Перш за все, монтаж твердопаливної котельні вимагає дотримання певних норм:

  1. стіни та підлога приміщення, відведеного під котельню, обов'язково повинні бути виконані з негорючих матеріалів (наприклад, керамічної плитки);
  2. площа приміщення повинна становити не менше 7 м2 або більше в залежності від кількості котлів і їх потужності;
  3. хороша вентиляція - це обов'язкова складова твердопаливної котельні: площа її перетину повинна розраховуватися з розрахунку 8 см2 на кожен кВт потужності котла;
  4. між стінами та устаткуванням повинен бути проріз мінімум в пів метра.

Етапи монтажу:

  • Підготовчий етап. Цей етап містить підготовку приміщення під котельню, а також підстави (або подіуму), який виготовляється з бетону. Висота подіуму повинна бути як мінімум 7 см.
  • Монтаж обладнання. Під час цього етапу твердопаливний котел встановлюється на подіум, а всі стики між ним і підлогою ретельно закладаються силіконом.
  • Обв'язка. Етап обв'язки - це приєднання до котельного устаткування подаючої трубки та обв'язки, а також монтаж гарячого водопостачання, якщо його передбачено в проекті.
  • Підключення димоходу. Це завдання здійснюється за допомогою спеціального перехідного патрубка. Розміри димоходів розраховуються з розмірів і потужності використовуваного обладнання.
  • Пусконалагоджувальні роботи.

Висновки

Твердопаливний котел може стати вдалим і зручним рішенням, якщо його грамотно підібрати та правильно встановити. Попри величезну популярність газових котелень, котельні на твердому паливі все ще досить популярні, в тому числі, завдяки дешевизні палива та відсутності довгої паперової тяганини, яка завжди супроводжує будь-які роботи, що пов'язані з газом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 87)
Попередня новина: Особливості та переваги ...
Наступна новина: Головні плюси Космолот

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Uzh228 - 07.10.21

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
Jane_29 - 07.10.21

А можна дізнатися, у вас дизайн сайту шаблонний? Теж собі такий хочу ...