Мелена vs зернова кава: переваги та недоліки

Мелена vs зернова кава: переваги та недоліки

08.10.21 23:37 0 993

Кава - це 2-ий найпопулярніший напій у світі, після чистої питної води. Існує безліч досліджень, які підтверджують шкоду вживання розчинної кави поряд з низьким вмістом кофеїну і довгим терміном перероблення речовин з напою організмом. Для прикладу: кофеїн з натуральної кави засвоюється і виводиться за 2 години. Сублімований кофеїн виводиться за 10 годин. Очевидно, що краще вибирати натуральну каву. Але яка краще: зернова або мелена? Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це інтернет-магазину кави CoffeeMe.

Чому в магазинах продається мелена та зернова кава?

Спочатку вся кава на ринку поставлялася в зернах. Перша банку меленого продукту була випущена в 1908 році. Новинка була покликана економити час покупців. Також відпала необхідність купувати та експлуатувати кавомолки. Напій став доступнішим. Покупцеві більше не потрібні спеціальні пристосування, щоб насолодитися підбадьорливий смак. Достатьно купити упаковку меленої кави та заварити її в турці або каструльці. Водночас поціновувачі кави помітили, що найсильніший аромат і смак у свіжомелених зерен. Тому значна частина споживачів по всьому світу продовжує купувати упаковку зернової кави та молоти їх самостійно.

Плюси меленої кави:

  • Зручно готувати. Не кожен може дозволити покупку професійної кавомашини. Бюджетні кавомолки швидко ламаються, займають багато місця при виконанні єдиної функції. Мелені зерна можна відразу заварювати в турці або прямо в чашці, заливши окропом.
  • Низька ціна. Мелена кава обходиться значно дешевше сублімованої, при цьому покупець отримує більш якісний та нешкідливий продукт.
  • Мелена кава економить час. Більшість кавоманів вживають напій в ранкові години перед поїздкою на роботу. Це дорогоцінний час доведеться уривати зі сну, якщо вибирати зернову каву.
  • Розфасована по пачках мелена кава може виглядати дорожче зернової. Але при перерахунку на рівну вагу, майже у всіх виробників зернові версії обходяться дорожче.

Недоліки меленої кави:

  • Гурмани стверджують, що мелені зерна втрачають значну частину аромату і смаку вже через 15-20 хвилин. Дійсно, подрібнені зерна на відкритому повітрі швидко втрачають властивості. Втрата смакових і ароматичних властивостей пов'язана з летючість ефірних олій в складі зерен. Деякі сорти навіть можуть набувати прогірклий смак на відкритому повітрі. Тому важливо тримати упаковку з порошком надійно закритою.
  • Ще одна проблема меленої кави - економія виробника. Бренди намагаються зробити продукт дешевшим і привабливішим для споживача. У мелену суміш додають гранули з барвниками, ароматизаторами та консервантами. Подібні прийоми наближають продукцію до сублімованої кави, але підносяться як натуральний напій. Дізнатися, що саме в пачці з готовим помелом, практично неможливо.

Плюси зернової кави:

  • У зернах кави містяться корисні мікроелементи, антиоксиданти та ефірні олії. Саме вони надають напою характерний смак і аромат. Кофеїн в натуральному продукті корисний. Він дарує бадьорість, але швидко виводиться з організму.
  • Цінність зерен полягає в натуральному захисті корисних властивостей. Обсмажене зерно має міцну оболонку, яка консервує речовини. При перемелюванні оболонка порушується, а кава розкриває свої властивості.
  • Крім того, кавові зерна неможливо підробити, розбавити штучними домішками. При покупці зернового напою споживач отримує дійсно натуральний продукт. Всі гурмани та поціновувачі кави стверджують, що зерна - найкращий варіант на ринку.

Недоліки кави в зернах:

  • Мінусів у зернової кави небагато. Вона коштує дорожче сублімованого та меленого напоїв.
  • Також вимагає додаткових витрат часу. Любителю яскравого кавового смаку знадобиться кавомолка або кавоварка для комфортного приготування напою. Заварювати зерна цілком в чашці марно. Оболонка не дозволить ефірним оліям вийти назовні та передати смак води.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 85)
Попередня новина: Оформлення самобуду: що ...
Наступна новина: План по лечению ...

КОМЕНТАРІ