Як вибрати якісну садову пилку?

Як вибрати якісну садову пилку?

12.10.21 00:03 0 721

Інструмент, без якого містити сад в порядку неможливо - садова пилка. Нею можна зрізати як молоді дикі пагони, так і позбутися від старих гілок великого діаметру. Ножівка по дереву повинна бути заточеною настільки добре, щоб спіл виходив гладким, без задирок. Рукоять інструменту повинна зручно розташовуватися в руці - це гарантія того, що при роботі садівник не отримає травму. Далі, ми розглянемо основні різновиди садових пил та основні моменти, які слід враховувати при їх виборі. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://pidvyazka.com.ua/ru-katalog/ru-pily-i-nozhovki, в якому її безпосередньо можна придбати.

Різновиди пилок для саду

Садова пила для обрізки дерев може бути складаною або зігнутою, мати різну висоту та напрямок зубців. Існує кілька основних різновидів інструменту для садових робіт:

  1. Ножівка обладнана полотном, робоча частина якого звужена ближче до кінця. Така конструктивна особливість дозволяє пиляти навіть у важкодоступних місцях, де інструмент з широким полотном просто не поміщається. Ножівкою зручно користуватися, якщо потрібно обрізати товсті пошкоджені або уражені хворобою гілки.
  2. Складна пила дуже зручна під час транспортування та безпечна. Нею можна користуватися не тільки в саду, але й під час походів, вилазок в ліс. Складні пили зручно кріпляться на ремінь і завдяки висувній конструкції більш міцні та надійні.
  3. Лучкова пила складається з рами зігнутої конфігурації та змінного полотна. Інструмент можна використовувати як для самостійної роботи, так і для розпилювання матеріалу удвох. Щоб спиляти товсту гілку доводиться витрачати менше часу та фізичної сили, ніж при використанні інших інструментів. Така пилка не застрягне в розпилі, а поламане або затуплене полотно можна легко замінити на нове.
  4. Вигнуті пилки мають полотно серповидної форми. Такі моделі садового інструменту особливо зручні, якщо потірбно зрізати гілки на висоті.

Що важливо врахувати при виборі інструменту?

Виробники якісного інструменту для садових робіт стежать за тим, щоб їх продукція була не тільки безпечною, але й зручною в користуванні. Основна увага приділяється якості металу, геометрії зубців.

Пила для деревини з дрібними зубцями не впорається з розпилом сирого матеріалу. Оптимальним варіантом для роботи зі соковитою або просушеною деревиною вважається інструмент, у якого висота зубців 5-7 мм. Якщо вони мають широку посадку та добре заточені, то з'являється можливість виробляти розпилювання в двох напрямках, при цьому деревина не буде забиватися в простір між зубцями.

Тим, хто збирається купити пилку садову, необхідно звернути увагу на якість сталі та заточки полотна. Загартовані зуби тверді, довго не тупляться. Можна розраховувати, що вони прослужать уп'ятеро довше інструменту з незагартованого матеріалу. Важливо, щоб метал мав антикорозійний захист. Це продовжує термін його служби.

Купити ножівку по дереву високої якості можна, якщо вона відповідає таким вимогам, як:

  • обладнана полотном середньої товщини - занадто тонке при роботі гнеться, а надмірно товсте застрягне в деревині;
  • робоча частина має антикорозійний захист;
  • матеріал, з якого виготовлено полотно - загартована сталь;
  • зубці розташовані досить часто;
  • рукоятка міцно закріплена, зручно лягає в руку, долоня при роботі не ковзає.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 85)
Попередня новина: Преимущества покупки ...
Наступна новина: 50 нових випадків COVID-19 ...

КОМЕНТАРІ