Яким має бути дитяче взуття?

Яким має бути дитяче взуття?

12.10.21 16:05 3 770

Дитяче взуття - абсолютно особливий товар, недовговічний, але дуже потрібний. Воно не повинно бути вічним, бо купується від сили на сезон-два. Адже ніжка дитини так швидко зростає. Але це зовсім не означає, що покупка дитячого взуття - несерйозна справа. Незручне взуття може деформувати ніжні кісточки стопи, розвинути плоскостопість. Давайте спробуємо сформулювати основні моменти, на які слід звернути увагу при візиті в взуттєвий магазин за обновкою.

Матеріал, з якого зроблена взуття

Тільки сучасні екологічні матеріали. В ідеалі - натуральна шкіра. Шкіра відрізняється прекрасними гігієнічними якостями, перевершуючи більшість синтетичних аналогів в міцності та довговічності. У шкіряному взутті ніжка дитини буде дихати. Шкіра забезпечує випаровування зайвої вологи, що важливо для профілактики грибкових захворювань. Вона пластична, що дозволяє їй швидко адаптуватися до форми ноги.

Підошва

Щоб малюк впевненіше стояв на ногах, потрібно геть відмовитися від взуття з гладкої слизькій підошвою. Прийміть за правило вибирати взуття з рифленим накатом. Але одного рифлення підошви недостатньо, щоб забезпечити комфорт для дитячих кінцівок. Підошва повинна бути гнучкою, причому гнутися вона повинна тільки в ділянці носка (думка, що взуття повинна згинатися навпіл - помилково). Це дуже важлива умова, оскільки у взутті з твердою підошвою при ходьбі порушується природний перекат з п'яти на носок, а це загрожує для несформованої дитячої ступні деформаціями і травмами.

Каблук

Для дітей фахівці рекомендують взуття нехай з невеликим, але все ж каблуком. Каблук допомагає дитині впевненіше почувати себе на ногах, запобігає завалювання тому, а також бере участь у формуванні правильної, красивої ходи. Для самих маленьких дітей каблучок не повинен перевищувати 5-6 мм, а для дітей від двох років його висота вже може досягати 1-1,5 см.

Устілка

Спеціальна анатомічна устілка або вкладиш, названі помилково супинаторами, є обов'язковою деталлю гарного взуття. Мало того, що подсводнік повторює вигин стопи, полегшуючи ходьбу, він ще й запобігає виникненню плоскостопості. Подсоднік повинен бути м'яким і амортизує. Жорсткий подсводнік, навіть трохи зміщений від потрібного місця, може завдати більшої шкоди стопі дитини, ніж його відсутність.

Задник

Взуття має надійно триматися на нозі. Це дозволить убезпечити дитину від падінь і травм. Важливу роль у забезпеченні "симбіозу" ноги і взуття грає задник. Він повинен бути твердим - це забезпечить надійну фіксацію п'яти дитини. М'які еластичні задники швидко розтоптуються і перестають виконувати свої функції. Потрібно звернути увагу на верхню кромку задника - гострі жорсткі краю швидко натруть ніжку. Кромка повинна бути закругленою, а ще краще, якщо вона обшита еластичною стрічкою. Взуття, повністю позбавлена ​​задників, допустима лише для дітей старше чотирьох років.

Носок

Носок взуття для дітей повинен бути округлим, сприяючи нормальному положенню пальців в такому взутті. Перераховані вище пункти - найважливіше, на що варто звертати увагу в першу чергу. Але не забувайте і про вагу взуття. Наші діти дуже багато часу проводять в русі, роблячи за день десятки тисяч кроків. Щоб до кінця дня дитина не скаржилася на біль в ніжках, вибирайте взуття легше. Майте на увазі, що права і ліва нога будь-якої людини дуже часто не збігається в розмірах. При покупці взуття обов'язково приміряйте обрану пару на обидві ноги. Ці нехитрі правила допоможуть не помилитися при відвідуванні взуттєвого магазину, а результатом стануть здорові красиві ноги вашого сина чи дочки.

Купуючи дитяче взуття, не економте!

Важливо пам'ятати, що взуття має «пам'ять» і приймає форму ноги свого першого господаря протягом перших кількох тижнів шкарпетки. Перейшовши «у спадок» взуття здатна впливати на формування і «диктувати умови» розвитку стопи вашого малюка. Але ж ніяка економія і надумана практичність не варті здоров'я вашої дитини! Тому малюкові слід купувати завжди тільки нове взуття.

Дуже важливо правильно підбирати взуття під сезон - кожна пора року характеризується особливими кліматичними умовами, а спроби заощадити і перевзути дитини з зимових чобіт відразу в літні туфлі, чреваті проблемами з його здоров'ям в найближчому майбутньому. Ніжки взуті не по сезону сильно пітніють, це створює передумови для розмноження бактерій - звідси і грибок стопи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 90)
Попередня новина: Переваги проживання в ...
Наступна новина: Наиболее частые поломки ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
redon1on - 12.10.21

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
ebloo - 12.10.21

Велике спасибі, прикольно написано креативно

аватар країна
Gujilo - 12.10.21

Кстати, модная и недорогая детская обувь https://kinder-moda.com.ua/, точно придется вам по вкусу!