Вибираємо кращі пластикові вікна: рекомендації експертів

Вибираємо кращі пластикові вікна: рекомендації експертів

14.10.21 13:57 21 899

Які пластикові вікна краще ставити в квартиру або будинок? Хороші пластикові вікна не просто закривають віконний проріз - вони виконують безліч функцій.

Головна з них в наших широтах - звичайно, теплозбереження. Власники неякісних вікон добре знають, якою проблемою вони можуть стати взимку. Холод і протяги - неминучість для тих, хто вирішив заощадити і поставити найдешевшу модель кустарного виробництва. Але кращі пластикові вікна забезпечують ідеальну теплоізоляцію, наприклад коли на вулиці -5 ° С, температура близько внутрішнього скла ніколи не опускається нижче + 20 ° С. Влітку вікна можуть захищати квартиру від спеки і занадто яскравого сонця: для кімнат, що виходять на південь, можна вибрати вікна з тонованими склопакетами і захистом від інфрачервоного випромінювання.

Важлива функція пластикових вікон - звукоізоляція, особливо це актуально для тих, хто живе неподалік від жвавої дороги. Шумоізоляція залежить від товщини стекол і відстані між ними.

Вікна також оберігають будинок від незаконного проникнення. Відомі виробники постійно вдосконалюють взломоустойчивость вікон, і багато моделей зовсім непросто відкрити зовні.

І, звичайно, не варто забувати про такі дрібниці, як захист від комах за допомогою москітної сітки і від світла за допомогою жалюзі.

Фірм, які виробляють пластикові вікна, безліч - близько 10-15 найбільших виробників (КВЕ, Rehau, Veka, Salamander, Schuko, Kommerling, Proplex, Deceuninck, Montblanc, LG Chem та інші) і ще кілька десятків дрібніших. Кожна компанія пропонує ряд лінійок вікон - від демократичних за ціною до люксових варіантів. Розібратися в такій кількості пропозицій непросто, ще важче сказати, які фірми пластикових вікон краще. При виборі вікна слід відштовхуватися немає від бренду або тим більше від ціни, а від власних потреб. Отже, подивимося, на що слід звертати увагу при виборі вікна.

Матеріал і однорідність профілю

Зазвичай профіль для пластикових вікон виготовляють з ПВХ, армованого металом. ПВХ стійкий до деформацій, нешкідливий для людини і навколишнього середовища, не боїться перепадів температури, вологи, масел, кислот і розчинників. З ПВХ можна робити не тільки стандартні квадратні і прямокутні вікна, але і конструкції будь-якої форми: круглі і напівкруглі, трикутні і т.д. Якісний ПВХ однорідного кольору, його поверхня гладка, без зернистості, нерівностей і розлучень, він абсолютно позбавлений запаху.

До речі, ьермін служби високоякісних пластикових вікон з профілю ПВХ досягає 50-60 років.

Товщина профілю

Профіль - це конструкція з внутрішніми перегородками. Товщина зовнішніх і внутрішніх стінок профілю нормована. Залежно від неї профіль відносять до одного з трьох класів - А, В або С:

  • Клас А - зовнішні стінки завтовшки від 2,8 мм, внутрішні - від 2,5 мм. Вікна з такого профілю забезпечують хорошу тепло- і шумоізоляцію, саме їх встановлюють в житлових приміщеннях.
  • Клас В - зовнішні стінки завтовшки від 2,5 мм, внутрішні - від 2 мм. Вікна профілю класу В рекомендовані до установки в нежитлових приміщеннях. Вони менш довговічні, гірше тримають тепло і не забезпечують достатнього захисту від шуму.
  • Клас С - всі інші профілі, що не підходять під стандарти А і В. До профілем класу С не пред'являється строгих вимог.

Очевидно, що чим товще профіль, тим він міцніше і краще. Більшість сучасних віконних профілів мають товщину зовнішніх стінок від 3 мм.

Кількість повітряних камер

Усередині профілю знаходиться декілька порожнин - повітряних камер, що забезпечують захист від холоду і гучних звуків з вулиці. Мінімальна кількість камер в профілі - 3, максимальне - 8. Найбільше поширені трьох- і п'ятикамерні профілі. Трикамерний підійде для вікон, що виходять в тихий двір або на південь, п'ятикамерні краще вибрати для вікон, що виходять на дорогу або орієнтованих на північ.

Кількість склопакетів і їх характеристики

Склопакетом називають блок з стекол, герметично з'єднаних між собою. Простір між двома листами-стеклами - це камера. Багато хто плутає камери в профілі і камери в склопакеті, але це різні поняття. Найпоширеніший склопакет - двокамерний, що складається з трьох стекол і двох камер між ними. Однак зустрічаються і три-, і чотирикамерні склопакети для особливо холодного клімату. Однокамерні пакети підходять тільки для скління лоджій, балконів або альтанок.

Якість скла має не менше значення, ніж кількість камер в склопакеті. Звичайне скло - найдешевше, але сьогодні багато хто вибирає скла з додатковими властивостями. Наприклад, скло з покриттям, що відображає інфрачервоні промені. Воно так само прозоро, як і звичайне скло, але при цьому зберігає тепло взимку і приємну прохолоду влітку. Бувають вогнетривкі скла, які не ламаються навіть при впливі екстремально високих температур, і скла, ламіновані триплексом. Таке вікно практично неможливо розбити, але навіть якщо комусь це і вдасться, при розбиванні НЕ буде гострих осколків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 97)
Попередня новина: 3 міфи про пластикові вікна
Наступна новина: Як правильно вибрати ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
fantaziinyet - 14.10.21

Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!

аватар країна
ya_not - 14.10.21

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
Darin420 - 14.10.21

Знакомый стиль...

аватар країна
Krimsss - 14.10.21

Портал просто супер!

аватар країна
lsdproxy - 14.10.21

Спасибо за статью

аватар країна
SirGreyfox - 14.10.21

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
Sojru - 14.10.21

Вот это да!

аватар країна
cnztin - 14.10.21

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
MIGHTYMM - 14.10.21

відмінний приклад стоїть контенту

аватар країна
BONG_JA - 14.10.21

Очень познавательно, респект

аватар країна
Barnstormer - 14.10.21

Классно!

аватар країна
Almazz77 - 14.10.21

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
lilya_otherside - 14.10.21

Автор, а Ви в якому місті живете якщо не секрет?

аватар країна
beetrootfollower - 14.10.21

Досить цікава і пізнавальна тема

аватар країна
RealDeal_1 - 14.10.21

Супер! Автору - респект :)

аватар країна
kidNEC - 14.10.21

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
LeStel - 14.10.21

Пожал бы руку автору, и дал по морде всем его ненавистникам.

аватар країна
ElmoKennedy - 14.10.21

ух ти як крууууууууууутооооооо))

аватар країна
Spartiat - 14.10.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
arsenynn - 14.10.21

Я себе недавно купил окна Запорожье и ни капельки не пожалел. Температура стала выше на 2 градуса, а уровень шума заметно снизился.

аватар країна
Suchkin - 14.10.21

Дякую за статтю