Як правильно вибрати пластикові вікна?

Як правильно вибрати пластикові вікна?

14.10.21 14:24 17 941

Пластикові вікна поступово витісняють свої алюмінієві і дерев'яні аналоги з ринку масового користування. Це не означає, що вони повністю витіснять з ринку дерев'яні вікна, які будуть завжди використовуватися в декоративно-естетичних цілях, або невимогливі і надійні алюмінієві вікна для нежитлових приміщень.

Але установка пластикових вікон - ідеальне рішення для комфортного життя людини, для дому та офісу. Тому можна привести ряд вагомих доказів, які пропонуємо розглянути на основі специфіки їх конструкції.

Складові надійного сучасного пластикового вікна:

  • Профіль. Віконний профіль - ключовий елемент конструкції металопластикового вікна. Виготовляється з безпечного для здоров'я людини, екологічно чистого полівінілхлориду (ПВХ) по збірному принципом, з декількох пластикових компонентів. Якість профілю визначає ступінь надійності, рівень шумо- і теплоізоляції приміщення, період актуальною експлуатації вікна в цілому, а також його зовнішній естетизм в контексті інтер'єру приміщення і екстер'єру житлового будинку або офісної будівлі. Вибирати профіль слід тільки з числа варіантів, що відповідають міжнародним і всеукраїнським стандартам якості - що закріплюється у відповідних документах. Але принципової різниці між відомими виробниками немає - найчастіше високу ціну того чи іншого профілю визначає лише «гучне» ім'я виробника.
  • Армування. Перетворення профілю пластикового в металопластиковий здійснюється при встановленні додаткового зміцнюючого армування. Це дозволяє надати конструкції належну міцність і жорсткість. Спосіб установки простий - всередину пластикового профілю вводиться металева арматура, утворює власний єдиний профіль. Надійний профіль виготовляється з несприйнятливою до корозії оцинкованої сталі товщиною від 0,5 до 1,5 мм, в окремих випадках - до 2 мм.
  • Фурнітура. Словом «фурнітура» ми узагальнюємо всі елементи вікна, які забезпечують його відкриття і закриття в різних функціональних режимах - замки, петлі та ін. При цьому регулюватися пластикове вікно має одну-єдину ручкою. Актуальний ресурс роботи вікна в будинку становить не менше 50 тисяч циклів, тому кожен елемент фурнітури повинен бути спочатку витривалим і надійним, щоб не виникало потреби в недалекому ремонті. Деякі бренди, які спеціалізуються на виробництві фурнітури для віконних систем, заслуговують 100% довіри за рахунок свого імені на ринку. Наприклад, хорошим варіантом вибору стане фурнітура німецького виробника Roto - одного з лідерів своєї сфери, провідного діяльність з 1935 року.
  • Склопакет. Наступний крок після установки фурнітури - питання склопакета. Це особливий блок з декількох стекол (зазвичай від 2 до 5), між якими розташовані герметичні повітряні камери. Це другий важливий елемент якісного вікна, що забезпечує його високі тепло- і звукоізоляційні властивості. Неправильний вибір склопакета здатний нівелювати якості навіть самого ідеального профілю та фурнітури вікна. Згідно з існуючими нормативами, оптимальна товщина скла в склопакеті становить 4 мм, але сьогодні на ринку можна часто зіткнутися з неякісними 3мм варіантами. Причина в тому, що з подорожчанням витратних матеріалів ряд недобросовісних виробників на нашому ринку прагне таємно заощадити.
  • Ущільнювач. Виготовляється з особливих категорій гуми, силікону, каучуку або резинопластика. Це обов'язково м'який і еластичний елемент системи, що забезпечує високі показники теплоізоляції і добре відчуває себе навіть в дуже суворому кліматі. Прокладається по кромці склопакета всередині і зовні, крім цього - на місці стику рами і стулки.
Важливо пам'ятати: Вікно не має другорядних елементів. Якщо в ньому буде хоч одне «слабка ланка», все вікно дуже швидко перестане виконувати основні функції. Тому ключовим фактором установки вікна є професіоналізм і відповідальний підхід до роботи виробника на кожному етапі співпраці. Уважно підходите до питання вибору заводу-виробника - і ви знайдете вікна, на які розраховуєте.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 86)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Abfgdhs - 14.10.21

слов нет,одни эмоции

аватар країна
fiddlestick - 14.10.21

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
Sdnly - 14.10.21

Ну жесть звичайно ...

аватар країна
Balungaa - 14.10.21

Коротше, справа до ночі. Після статті реально розморило ... Пішов спати.

аватар країна
Calamity96 - 14.10.21

мысли здравые, но тяжело читать, не знаю почему.

аватар країна
Levanty - 14.10.21

аватар країна
AdesWepore - 14.10.21

Help! У автора автограф можна взяти?

аватар країна
marsel_tax - 14.10.21

Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.

аватар країна
AcidMario - 14.10.21

Готов дискутировать по теме?

аватар країна
SweeneTodd - 14.10.21

пізнавальна тема

аватар країна
krocki777 - 14.10.21

класс!

аватар країна
Gossamer - 14.10.21

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
Oloploto - 14.10.21

Очень информативно, огромное спасибо за полезную информацию. Теперь, как буду покупать ПВХ окна Запорожье, то точно не ошибусь!

аватар країна
Padre_Ivan - 14.10.21

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
TDargye - 14.10.21

А какой это движок? тоже хочу блог завести

аватар країна
Scaryglass - 14.10.21

Побольше бы таких статей

аватар країна
slavahristu - 14.10.21

Про що глаголят всі ці люди в коментах?