Що таке нержавіюча сталь?

Що таке нержавіюча сталь?

20.10.21 18:40 5 620

Нержавіюча сталь, яку ми в житті звикли називати одним простим словом «нержавійка», являє собою сплав заліза з хромом. Саме процентний вміст хрому в залозі визначає властивості металу чинити опір корозії, ніж та володіє, в значній мірі, нержавіюча сталь.

У перший раз про нержавійці стало відомо майже два століття тому. У далекому 1820 році, П'єр Бертьє і Майкл Фарадей зробили наукове відкриття. Ними було відзначено, що сплав заліза з хромом, здатний відмінно опиратися корозійних процесів, і практично неподвержен кислотної корозії.

Сьогодні нержавіючу сталь прийнято поділяти на три основні групи:

  1. До першої групи належить корозійно-стійка сталь, яка знайшла своє основне застосування в побутових і промислових умовах.
  2. До другої групи відноситься жаростійкий нержавіюча сталь, яка, як стає зрозуміло з назви, володіє відмінною жаростійкістю. Даний вид нержавіючої сталі, отримав широке застосування в досить агресивних хімічних умовах: на хімзаводах, і інших, подібних об'єктах.
  3. До третьої групи належить жароміцний сталь, яка крім жаростійкості, володіє також і високим ступенем міцності, при впливі значних навантажень.

Нержавіюча сталь, і її різновиди, отримали застосування практично у всіх сферах людства. Без нержавійки не обходиться будівництво і машинобудування, медицина і хімічна промисловість.

Основні переваги виробів з нержавіючої сталі:

 

  • Тривалий термін служби. Залежно від умов експлуатації та призначення об'єкта готові конструкції або елементи з «нержавійки» можуть служити від 20 до 50 років.
  • Відмінні експлуатаційні властивості: висока стійкість до утворення корозії, до вологому середовищі і різких перепадів температури, стійкість до механічних пошкоджень і агресивних засобів.
  • Простота обробки і догляду. Великий спектр сучасних технологій і обладнання дозволяють виконувати швидко і якісно будь-які процеси металообробки: зварювання, різання, обробку поверхні, формування і т. д. Згодом «нержавійку» не потрібно фарбувати і покривати спеціальними захисно-декоративними складами.
  • Підвищена міцність. Нержавіючі сталі володіють хорошими механічними властивостями, що дозволяє зменшити загальну товщину готових виробів і знизити загальну вагу вироблених конструкцій.
  • Естетично привабливий зовнішній вигляд. Блискуча, яскрава поверхню «нержавійки» забезпечує продукції широку сферу застосування в різних сферах і напрямках виробництва, в реалізації архітектурних і дизайнерських проектів. Сьогодні широко затребувані матові і кольорові вироби, листи металу з різною інкрустацією і тисненням.
  • Відповідність чинним гігієнічним вимогам. Завдяки тому, що через поверхню матеріалів з нержавіючої сталі не проникають бактерії і бруд, вони широко використовуються в харчовій промисловості, в медицині, на підприємствах переробки та АПК.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 91)
Попередня новина: Android приставка - ...
Наступна новина: Щоденники з логотипом: всі ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
omeganebula - 20.10.21

тема реально старая

аватар країна
dyurarara - 20.10.21

Я в захваті від Вашого стилю. До речі, в Україні замовити наржавіючу сталь можна на сайті компанії SteelService.

аватар країна
vizionguide - 20.10.21

улыбнуло с утречка

аватар країна
morph1num - 20.10.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
Rajamohanreddy - 20.10.21

Автор, а Ви в якому місті живете якщо не секрет?