З робочим візитом Тернопіль відвідали посли країн Великої сімки (G7) та Голова представництва ЄС в Україні

З робочим візитом Тернопіль відвідали посли країн Великої сімки (G7) та Голова представництва ЄС в Україні

21.10.21 08:24 0 494
19 жовтня вперше в Україні посли країн Великої сімки (G7) та заступники керівників місій зробили виїзну зустріч поза межами Києва, і цим першим містом став Тернопіль.

Очолив делегацію дипломатів Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Під час візиту у Тернопіль амбасадори країн Великої сімки провели робочу зустріч з міським головою Сергієм Надалом та обговорили важливі питання впровадження процесу децентралізації – її позитивні та негативні сторони для міста, а також результати запровадження інших реформ, рекомендованих Європейським Союзом для успішної інтеграції України до ЄС, їхні переваги і недоліки на регіональному та місцевому рівнях.

«Для нас цей візит є надзвичайно важливим, адже ми цінуємо ті добрі стосунки, які у нас склалися з нашими містами-партнерами з європейських країн. Крім того, ми використовуємо досвід та залучаємо фінансову допомогу країн Європи для впровадження інноваційних технологій у нашому місті, - зазначив міський голова. – з послами країн G7 та Главою представництва ЄС обговорили переваги впровадження в Україні реформи децентралізації та питання, які ще потрібно вирішити, які законодавчі акти необхідно удосконалити для того, щоб зробити цю реформу ще ефективнішою, а міста – успішнішими та комфортнішими для життя. Адже, будь-яка успішна країна тоді, коли успішні її міста».

Під час перебування у Тернополі дипломати ознайомилися також з ходом реалізації проєкту «Економічна адаптація малих та середніх підприємств», який фінансується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та реалізовується громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» в партнерстві з Тернопільською міською радою та Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Високопосадовці, зокрема, відвідали виробничі потужності компанії «EniProSound», представники якої є учасниками даного проєкту.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ