Вибираємо рослини для ландшафтного дизайну

Вибираємо рослини для ландшафтного дизайну

21.10.21 23:34 2 747

Основною метою ландшафтного дизайну є надання ділянці красивого та доглянутого вигляду, забезпечення його функціональності відповідно до запитів власника. Саме тому така особлива увага приділяється озелененню території. Фахівці з ландшафтного дизайну дуже скрупульозно підбирають рослини для оформлення саду або парку.

Ви запитаєте: "Чому?". Тому що враховувати доводиться не тільки зовнішній вигляд рослинності, а й багато інших важливих чинників: кліматичні умови (які в різній місцевості можуть значно відрізнятися), сумісність різних видів рослин, можливість забезпечити необхідний догляд. Від правильного вибору залежить вид вашої ділянки на тривалий час.

Далі, ми розглянемо основні моменти, які слід враховувати вибираючи рослини для ландшафтного дизайну. До речі, якщо ви не знаєте де можна купити ці рослини за доступною ціною, тоді вам варто відвідати садовий центр botanicmarket.com.ua.

Які основні критерії вибору рослин для свого ландшафтного дизайну?

Оскільки завданням ландшафтного дизайнера є облаштування та облагородження території, то без квітників і зелених насаджень бажаного результату можна не досягти. Створення єдиної гармонійної композиції - це кінцева мета кожного проекту. Рослини можна підбирати й декоративні, і такі, які ростуть в природних умовах, висаджувати їх можна і поодинці, і групами, все залежить від ваших уподобань та стилю дизайну, який ви вибрали.

Дуже часто в дизайні ділянки використовують як природні рельєфні умови, так і створюють декоративні штучні: пагорби, струмки, водоспади й ін. В таких випадках рослини використовують не тільки для краси, а й для маскування різних технічних елементів.

Підбір рослин для ділянки дуже залежить від обраного вами стилю ландшафтного дизайну. Наприклад, якщо ваша ділянка буде в сільському або пейзажному стилі, то тут необхідно підібрати рослини, які будуть рости у вас, як у природних умовах, їм не потрібна сильна обрізка та спеціальний догляд.

Якщо ви вирішили оформити все в регулярному стилі, то й рослини необхідно підібрати такі, форми яких легко піддаються модифікації, які можна стригти та при цьому організовувати з них декоративні композиції певної геометричної форми.

Сучасні дизайнери сьогодні дуже часто поєднують різні ідеї та стилі. Так виходять декоративні шедеври для дизайну ділянки. Звичайно, в першу чергу при виборі рослин потрібно керуватися власним смаком і вподобаннями, необхідно, щоб була не тільки красива картинка, а рослини вам подобалися, і вам було приємно знаходитися в їх оточенні. Необхідно також враховувати такі життєво важливі для рослин фактори, як:

  1. кліматичні умови;
  2. родючість ґрунту;
  3. затіненість ділянки;
  4. рівень залягання ґрунтових вод та ін.

При створенні хорошого дизайну ландшафту фахівці завжди враховують побажання та потреби господаря саду. Цей факт безумовно стосується і вибору рослин. І це зрозуміло: ви ж не будете споруджувати декоративні композиції в саду для сім'ї, яка планує облаштувати на ділянці город. Хоча не можна заперечувати того, що можна організувати красиву клумбу, що складається не з квітів, а й з овочів. При цьому ви отримуєте декоративний та досить функціональний сад.

Для створення унікальної композиції з декоративних рослин можна додати до них дикорослі ароматні квіти (чебрець, материнку, ромашку, звіробій). Це додасть родзинку в дизайн вашого саду. При цьому легко дотримуватися стилістику ландшафтного дизайну, свій сад, таким чином, можна оформити в стилі кантрі.

Щоб створити незвичайний дизайн в овочевому саду, можна додати на клумбу декоративні сорти овочевих культур. До таких культур можна віднести салат, капусту або квасолю.

Що стосується стилів ландшафтного дизайну, які були описані вище, то фахівці рекомендують використовувати рослини, ґрунтуючись на ідеї обраного напрямку. А що стосується пейзажного стилю, то тут краще зупинитися на природних варіантах, які підкреслять особливості природної краси конкретної ділянки. При цьому рослини, які найкраще використовувати для регулярного стилю, можуть цілком спокійно застосовуватися й в пейзажному напрямку.

Наприклад, акацію, барбарис, кизильник, бузок, спіреї дуже часто використовують для створення живоплотів, але не завжди їх формують за допомогою підрізання: іноді просто залишають рости природним шляхом. Вибір завжди залишається за вами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 79)
Попередня новина: 4 преимущества трикотажа ...
Наступна новина: 5 переваг професійного ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
SawGoD - 22.10.21

Мені сподобалося!

аватар країна
Bitxh - 21.10.21

я уже писала об этом в своем блоге