У Рівненській області 12 років за ґратами – прокурори в апеляційному суді відстояли вирок за розбійний напад

У Рівненській області 12 років за ґратами – прокурори в апеляційному суді відстояли вирок за розбійний напад

23.10.21 08:32 0 426
За принципової позиції Рівненської обласної прокуратури Волинським апеляційним судом залишено в силі вирок Кузнецовського міського суду відносно жителя Вараша, якого обвинувачували у розбійному нападі з метою заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень особі, яка зазнала нападу (ч. 4 ст. 187 КК України).

Так, прокурором доведено, що у січні 2017 року у с. Довговоля, колишнього Володимирецького району, обвинувачений зі спільниками, сховавши обличчя під масками, проникли до будинку та напали на його власника. Нанесли йому множинні удари ножем, дерев'яним бруском, руками та ногами у різні частини тіла, чим спричинили потерпілому тілесні ушкодження, які відносяться до тяжких та небезпечних для життя в момент їх заподіяння. Пізніше зловмисники заволоділи грошовими коштами в сумі 700 гривень та 17 доларів США.

Обвинувачений певний час переховувався від суду, однак все ж був затриманий та взятий під варту.

Чоловік у ході судового розгляду своєї вини не визнав. Вироком Кузнецовського міського суду в листопаді 2020 року йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також стягнення з нього 50 000 грн моральної шкоди, завданої потерпілим у справі.

Під час апеляційного перегляду справи за скаргою обвинуваченого прокурор довів законність рішення суду першої інстанції, тому Волинський апеляційний суд залишив вирок без змін – і в частині терміну позбавлення волі, і в частині виплати моральної шкоди

Щодо двох спільників обвинуваченого – то у 2018 році Володимирецьким районним судом їх засуджено до 9 та 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 696 нових випадків COVID-19 ...
Наступна новина: Роботу чотирьох центрів ...

КОМЕНТАРІ