Корейські автомобілі: плюси

Корейські автомобілі: плюси

23.10.21 09:26 0 840

Останні 10 років ознаменувалися стрімким зростанням продажів корейських автомобілів, причому це стосується не тільки України, але і ряду інших країн, де «корейці» змогли потіснити не тільки «японців», а й «німців», продукція яких давно є синонімом якості та надійності. До речі, купити корейське авто можна на сайті https://bexhilltrading.net/ua/catalog/avto-iz-korei/. Що ж сприяло такій високій популярності корейських автовиробників і чи є у машин з Південної Кореї? Нумо розберімося.

Історія корейського автопрому

1955 рік став негласною датою початку історії автомобільної промисловості Кореї, адже саме в тому році з конвеєра зійшов перший корейський автомобіль, яким виявився позашляховик Shival. Примітно, що машина була створена повністю з американських автозапчастин, оскільки власне виробництво комплектуючих відсутнє в принципі. У наступні роки машинобудівне виробництво буквально підняло країну з колін, на яких воно виявилося після закінчення Другої світової війни.

У 1972 компанії Kia, Hyundai, Аsiа Mоtоrs і Shinji отримали дозвіл на виробництво власної продукції, після чого не без підтримки держави змогли здійснити помітний ривок і в щільну наблизитися до автоконцернів більш розвинених країн.

У 1997 році Корея пережила економічний спад, в результаті якого збанкрутувало велика кількість компаній, що займалиться випуском автомобілів і комплектуючих до них.

Але сьогодні Корея є одним з ключових гравців у автомобілебудуванні, а продукція корейських брендів намагається на рівних конкурувати не тільки з німецькими та японськими автомобілями середнього, а й преміального класу. Згадати хоча б бренд Genesis, який представляє собою преміальний суббренд автоконцерну Hyundai, модельний ряд якої покликаний «відкусити» долю ринку у таких світових гігантів як BMW, Mercedes, Lexus і Audi.

Переваги корейських автомобілів

Своєю популярністю корейські машини зобов'язані ряду незаперечних переваг, які вигідно виділяють їх продукцію на тлі японських, американських і європейських конкурентів. Серед них значаться:

  • Значний асортимент. Всі корейські автовиробники можуть похвалитися широким модельним рядом, в якому присутні моделі всіх популярних сегментів, будь-то компактний міський автомобіль або місткий комерційний транспорт.
  • Добре розвинена дилерська мережа. Якщо поглянути на дилерську мережу корейських марок в Україні, то виявиться, що їх представництва є практично в кожному великому місті, чим можуть похвалитися далеко не всі європейські бренди. Це означає, що покупець, зіткнувшись з необхідністю покупки нового авто, найімовірніше насамперед відправиться в дилерський центр корейських авто.
  • Якість. Пройшли часи, коли розмова про якість корейських автомобілів викликав посмішку на обличчі шанувальників німецьких і японських брендів. Сьогодні продукція корейського автопрому пропонує одне з кращих співвідношень ціни / якості на ринку, причому в багатьох випадках якість мало чим поступається представникам німецького автопрому.
  • Дизайн і рівень оснащення. Нинішні покоління автомобілів Kia і Hyundai мають першокласним дизайном, причому це стосується не тільки зовнішнього, але і внутрішнього оформлення. Більш того, корейські авто за порівнянні з «європейцями» і «японцями» гроші пропонують помітно більшу кількість обладнання, що особливо видно по базовій комплектації.
  • Продуктивність і економічність. Сучасні «корейці» пропонують клієнтам широку гамму силових установок, що поєднують в собі відмінне співвідношення потужності та економічності, що особливо актуально на тлі зростання цін на паливо.
  • Рівень безпеки. Цей показник довгі роки був «ахіллесовою п'ятою» автомобілів корейського виробництва, проте за останні 5 років «корейці» зробили помітний ривок у цьому напрямку, так що сьогодні їхня продукція не тільки не поступається європейським, японським і американським аналогам, але і перевершує деякі з них.
  • Невисока вартість обслуговування. Якщо порівнювати вартість автозапчастин та сервісного обслуговування автомобілів корейських брендів з тими ж «японцями», то виявиться, що «корейці» як мінімум на 10-15 % дешевші в обслуговуванні, що для багатьох покупців стане одним з вирішальних факторів при виборі нового транспортного засобу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 87)
Попередня новина: Почему использовать ...
Наступна новина: Тернопільська гімнастка ...

КОМЕНТАРІ