Попри величезну різноманітність унікальних інгредієнтів і добавок, які пропонує магазин пивоваріння, є тільки три компоненти, беручи до уваги очищеної води. Без них пива не звариш. Йдеться про солод, хмель та пивні дріжджі.
І знову-таки, асортимент цих продуктів, який пропонує великий спеціалізований ресурс https://prolitech.com.ua/ua/, може налічувати десятки найменувань. Як недосвідченому пивоварові розібратися в такому розмаїтті? Найкраще довіритися порадам досвідченого менеджера, консультації якого пропонує даний популярний інтернет-магазин пивоваріння. Досить озвучити фахівцю свої потреби, щоб він підібрав оптимальний набір інгредієнтів для конкретного сорту пива, з урахуванням обладнання, яке буде використано. Окрім того, на даному сайті можна придбати необхідне обладнання як для домашніх, так і для комерційних пивоварень. Ну а далі ми поговоримо про класичні компоненти пивоваріння.
Які продукти потрібні, щоб зварити класичне пиво в домашніх умовах?
Солод - зерна ячменю, пшениці, жита, пророщені та висушені за технологією солодіння. Найбільш часто в пивоварінні використовується ячмінний солод. Залежно від методу підготовки він може бути світлим, темним, спеціальним. Головні сортові характеристики пива визначаються саме солодом і його кількістю в рецепті. Йдеться про колір, смак, запах одержуваного хмільного напою.
Шишки хмелю - це суцвіття «в'юна» з сімейства коноплевих. Без цього компонента пива не вийде. Шишки хмелю надають пінному продукту специфічну гіркоту і своєрідний аромат. Крім цього, хміль грає функціональну роль - виводить з сусла частина білків, виступає антисептиком, стримуючи життєдіяльність мікрофлори, забезпечує піностійкість. Пивний хміль вирощується на спеціальних плантаціях - підходять далеко не всі сорти. Крім того, в пивоварінні задіють жіночі суцвіття, які містять таку речовину як лупулін.
Дріжджі - це гриби. В органічних рідких субстанціях вони активуються, сприяють перетворенню цукру в етиловий спирт. Це важлива стадія пивоваріння. Якість і кількість дріжджових культур не тільки впливає на отримання в суслі спирту, а й відповідає за органолептику майбутнього пива.
Важливо розуміти, що ті ж дріжджі повинні бути саме броварними, а не пекарськими, хміль - особливого сорту, а солод - високої якості. Все для пивоваріння купується в спеціалізованому магазині. Від правильності підібраних інгредієнтів залежить успіх пивовара.
Дуже важливо, щоб солод був свіжим, а дріжджі зберігалися при дотриманні допустимих температурних режимів. Також при виборі інгредієнтів враховується рецептурна технологія, обрана пивоваром:
- Верхове бродіння вимагає використання спеціальних дріжджів, які після процесу опускаються на дно ємності без осаду. Технологія передбачає температуру сусла від + 14 до 24 градусів.
- Низове бродіння здійснюється при температурі + 6...10 градусів. Використовують при цій технології певні сорти дріжджових культур, активні навіть без цукру. По завершенні процесу на дні бродильного чана з'являється щільний осад.
КОМЕНТАРІ
Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.
отличный пример стоящего материала
Не верю.
Спасибо за Ваш труд!!
ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!
Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!
Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.
Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!
круто
Гарний пост, двозначний ...
Классно!
Прямо даже не верится