Попри величезну різноманітність унікальних інгредієнтів і добавок, які пропонує магазин пивоваріння, є тільки три компоненти, беручи до уваги очищеної води. Без них пива не звариш. Йдеться про солод, хмель та пивні дріжджі.
І знову-таки, асортимент цих продуктів, який пропонує великий спеціалізований ресурс https://prolitech.com.ua/ua/, може налічувати десятки найменувань. Як недосвідченому пивоварові розібратися в такому розмаїтті? Найкраще довіритися порадам досвідченого менеджера, консультації якого пропонує даний популярний інтернет-магазин пивоваріння. Досить озвучити фахівцю свої потреби, щоб він підібрав оптимальний набір інгредієнтів для конкретного сорту пива, з урахуванням обладнання, яке буде використано. Окрім того, на даному сайті можна придбати необхідне обладнання як для домашніх, так і для комерційних пивоварень. Ну а далі ми поговоримо про класичні компоненти пивоваріння.
Які продукти потрібні, щоб зварити класичне пиво в домашніх умовах?
Солод - зерна ячменю, пшениці, жита, пророщені та висушені за технологією солодіння. Найбільш часто в пивоварінні використовується ячмінний солод. Залежно від методу підготовки він може бути світлим, темним, спеціальним. Головні сортові характеристики пива визначаються саме солодом і його кількістю в рецепті. Йдеться про колір, смак, запах одержуваного хмільного напою.
Шишки хмелю - це суцвіття «в'юна» з сімейства коноплевих. Без цього компонента пива не вийде. Шишки хмелю надають пінному продукту специфічну гіркоту і своєрідний аромат. Крім цього, хміль грає функціональну роль - виводить з сусла частина білків, виступає антисептиком, стримуючи життєдіяльність мікрофлори, забезпечує піностійкість. Пивний хміль вирощується на спеціальних плантаціях - підходять далеко не всі сорти. Крім того, в пивоварінні задіють жіночі суцвіття, які містять таку речовину як лупулін.
Дріжджі - це гриби. В органічних рідких субстанціях вони активуються, сприяють перетворенню цукру в етиловий спирт. Це важлива стадія пивоваріння. Якість і кількість дріжджових культур не тільки впливає на отримання в суслі спирту, а й відповідає за органолептику майбутнього пива.
Важливо розуміти, що ті ж дріжджі повинні бути саме броварними, а не пекарськими, хміль - особливого сорту, а солод - високої якості. Все для пивоваріння купується в спеціалізованому магазині. Від правильності підібраних інгредієнтів залежить успіх пивовара.
Дуже важливо, щоб солод був свіжим, а дріжджі зберігалися при дотриманні допустимих температурних режимів. Також при виборі інгредієнтів враховується рецептурна технологія, обрана пивоваром:
- Верхове бродіння вимагає використання спеціальних дріжджів, які після процесу опускаються на дно ємності без осаду. Технологія передбачає температуру сусла від + 14 до 24 градусів.
- Низове бродіння здійснюється при температурі + 6...10 градусів. Використовують при цій технології певні сорти дріжджових культур, активні навіть без цукру. По завершенні процесу на дні бродильного чана з'являється щільний осад.
Рост населения Казахстана: тенденции и вызовы
Топ-5 Лайфхаков: Как Открыть Сейф
Женские часы: как выбрать идеальную модель для делового стиля и летних образов
Понятие и признаки инфантильности: как распознать психологическую незрелость
Самі дієві мазі з трав