Головні інгредієнти,які потрібні для домашньої пивоварні

Головні інгредієнти,які потрібні для домашньої пивоварні

25.10.21 16:04 12 848

Попри величезну різноманітність унікальних інгредієнтів і добавок, які пропонує магазин пивоваріння, є тільки три компоненти, беручи до уваги очищеної води. Без них пива не звариш. Йдеться про солод, хмель та пивні дріжджі.

І знову-таки, асортимент цих продуктів, який пропонує великий спеціалізований ресурс https://prolitech.com.ua/ua/, може налічувати десятки найменувань. Як недосвідченому пивоварові розібратися в такому розмаїтті? Найкраще довіритися порадам досвідченого менеджера, консультації якого пропонує даний популярний інтернет-магазин пивоваріння. Досить озвучити фахівцю свої потреби, щоб він підібрав оптимальний набір інгредієнтів для конкретного сорту пива, з урахуванням обладнання, яке буде використано. Окрім того, на даному сайті можна придбати необхідне обладнання як для домашніх, так і для комерційних пивоварень. Ну а далі ми поговоримо про класичні компоненти пивоваріння.

Які продукти потрібні, щоб зварити класичне пиво в домашніх умовах?

Солод - зерна ячменю, пшениці, жита, пророщені та висушені за технологією солодіння. Найбільш часто в пивоварінні використовується ячмінний солод. Залежно від методу підготовки він може бути світлим, темним, спеціальним. Головні сортові характеристики пива визначаються саме солодом і його кількістю в рецепті. Йдеться про колір, смак, запах одержуваного хмільного напою.

Шишки хмелю - це суцвіття «в'юна» з сімейства коноплевих. Без цього компонента пива не вийде. Шишки хмелю надають пінному продукту специфічну гіркоту і своєрідний аромат. Крім цього, хміль грає функціональну роль - виводить з сусла частина білків, виступає антисептиком, стримуючи життєдіяльність мікрофлори, забезпечує піностійкість. Пивний хміль вирощується на спеціальних плантаціях - підходять далеко не всі сорти. Крім того, в пивоварінні задіють жіночі суцвіття, які містять таку речовину як лупулін.

Дріжджі - це гриби. В органічних рідких субстанціях вони активуються, сприяють перетворенню цукру в етиловий спирт. Це важлива стадія пивоваріння. Якість і кількість дріжджових культур не тільки впливає на отримання в суслі спирту, а й відповідає за органолептику майбутнього пива.


Важливо розуміти, що ті ж дріжджі повинні бути саме броварними, а не пекарськими, хміль - особливого сорту, а солод - високої якості. Все для пивоваріння купується в спеціалізованому магазині. Від правильності підібраних інгредієнтів залежить успіх пивовара.

Дуже важливо, щоб солод був свіжим, а дріжджі зберігалися при дотриманні допустимих температурних режимів. Також при виборі інгредієнтів враховується рецептурна технологія, обрана пивоваром:

  1. Верхове бродіння вимагає використання спеціальних дріжджів, які після процесу опускаються на дно ємності без осаду. Технологія передбачає температуру сусла від + 14 до 24 градусів.
  2. Низове бродіння здійснюється при температурі + 6...10 градусів. Використовують при цій технології певні сорти дріжджових культур, активні навіть без цукру. По завершенні процесу на дні бродильного чана з'являється щільний осад.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)
Наступна новина: В чем преимущества ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Kurmet_ismailov - 25.10.21

Прямо даже не верится

аватар країна
Miogarun - 25.10.21

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
Butilkakrokodila - 25.10.21

отличный пример стоящего материала

аватар країна
nnycT0Ta - 25.10.21

Не верю.

аватар країна
money_dar - 25.10.21

Спасибо за Ваш труд!!

аватар країна
agv14 - 25.10.21

ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!

аватар країна
seesaw - 25.10.21

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!

аватар країна
DanteYamato - 25.10.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
imafox - 25.10.21

Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!

аватар країна
arcwy - 25.10.21

круто

аватар країна
acidburn29 - 25.10.21

Гарний пост, двозначний ...

аватар країна
Calamity96 - 25.10.21

Классно!