Фоторюкзак: як вибрати?

Фоторюкзак: як вибрати?

28.10.21 08:57 1 607

Ідеальний фоторюкзак можна вибирати роками, і весь час щось не влаштовуватиме. Занадто великий, надто маленький, блискавка незручна, кишені справа не вистачає, та й взагалі колір жахливий. Фотографи набагато вибагливіші у виборі відповідної сумки, ніж навіть найвибірковіші модниці.

Виходів із ситуації може бути два: придбати кілька рюкзаків на різні випадки життя, до речі, зробити це можна в інтернет-магазині https://fotosale.ua/catalog_rub612.htm, або знову спробувати пошукати оптимальний варіант для всього і відразу. Ви маєте право обрати будь-який зі сценаріїв, а ми підкажемо, на що варто звернути увагу.

Чим рюкзак кращий за сумку?

Загалом фоторюкзак відрізняється від фотосумки тим самим, ніж звичайний рюкзак від звичайної сумки. Дві лямки дозволяють рівномірно розподілити навантаження на хребет, що важливо при перенесенні великої кількості важкої техніки. Анатомічна спинка допоможе запобігти болю у спині. Найчастіше рюкзак банально здатний більше вмістити в себе, ніж сумка. Все це робить його зручнішим, якщо ви вирушаєте в подорож або просто проводите цілий день на ногах.

Моменти, на які слід звернути увагу під час вибору рюкзака:

  • Захисні властивості та матеріали виконання – важливо, щоб зберегти техніку цілою та не допустити попадання води. Жорсткість рюкзака, міцність тканини та водовідштовхувальні властивості важливі, якщо ви збираєтеся носити дорогу техніку із собою по лісах та джунглях. До речі, не варто обділяти увагою застібки та блискавки. Якщо ви знімаєте в екстремальних умовах, часто похапцем смикаєте блискавку та набиваєте рюкзак до відмови, переконайтеся в тому, що блискавки та їхні замки виконані з міцного металу.
  • Внутрішня організація – відсіки для техніки та особистих речей. Незручна для вас організація внутрішніх відсіків може дорого обійтися. Для початку потрібно визначитися, чи ви хочете складати камеру, об'єктиви та одяг в один рюкзак. Якщо так – розглядайте варіант із двома окремими відсіками та окремим доступом до кожного. Також зверніть увагу на те, чи є в рюкзаку додаткові кишеньки для дрібних деталей, таких як акумулятори, фільтри та карти пам'яті. Зрештою, підрахуйте, скільки змінних об'єктивів ви хочете з собою брати – для кожного з них у рюкзаку має бути своє місце, з метою безпеки.
  • Літраж. Якщо складно зрозуміти, наскільки великий рюкзак вам потрібен, спробуйте вчинити так: розкладіть вашу фототехніку на підлозі або на столі, якби складали її в рюкзак, тобто ергономічно. Така «вправа» дозволить оцінити масштаб лиха. Тобто візуально зрозуміти який рюкзак вам потрібен, і в магазині ви вже зможете зорієнтуватися на око. Визначитись за фотографіями моделей при замовленні онлайн буде складніше, але все ще можливо, особливо якщо якісь моделі ви бачили наживо та уявляєте їх розміри.
  • Зручність доступу. Часто рюкзаки мають додаткові блискавки для швидкого доступу до камери або об'єктивів. Зазвичай вони знаходяться збоку, щоб фотограф міг зняти одну лямку рюкзака, швидко відкрити кишеню та дістати необхідну техніку. Також є варіанти, за яких користувач просто перевертає рюкзак вперед, розстібає його та перетворює на невеликий підвісний столик. При цьому під рукою фотографа одразу виявляється вся потрібна техніка.
  • Додаткові функції. У більшості рюкзаків передбачено зовнішні кріплення для штативів, а також спеціальні відсіки під ноутбук або планшет. Існують і спеціальні рюкзаки для перенесення дронів або екшн-камер.
  • Дизайн. Не варто думати, що функціональний фоторюкзак буде виглядати як незграбна валіза, обов'язково чорного кольору та обов'язково зроблений так, щоб його господар виглядав і відчував себе безглуздо. Зрештою, найчастіше саме дизайн підштовхує нас до остаточного вибору та купівлі, і виробник чудово про це знає. Будь то міський фоторюкзак або бойовий друг для подорожей – варіантів кольорів, матеріалів виконання та деталей, що привертають увагу, можна знайти масу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 100)
Попередня новина: Більше 15 000 голосів ...
Наступна новина: Муніципальна інспекція ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Sellers101 - 28.10.21

Очень познавательно. Спасибо.