Чим відрізняєься бензопила від електропили?

Чим відрізняєься бензопила від електропили?

28.10.21 21:40 0 523

У багатьох людей виникає питання: "Що краще – електро чи бензопила?". Суперечки на цю тему не вщухають роками, і однозначної відповіді досі немає. Заведено вважати, що електроінструмент найкраще підходить для ремонтних робіт та обслуговування присадибної ділянки. У той час як основне призначення моделей із бензиновим двигуном – валка лісу та заготівля дров. У цій статті ми не визначатимемо яка пилка краще. Основна мета – допомогти вам підібрати інструмент для поставленого завдання. Ну а допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину benzo-pila.com.ua, в якому безпосередньо можна придбати бензо-електро інструмент в Україні.

Відмінність бензопили від електропили:

  • Собівартість робіт. Основна сфера застосування пилок – це розпилювання дров. Вартість розпилювання 1 м3 деревини електро та бензопилою приблизно однакова. Що стосується ціни інструментів, то електропили дешевші за моделі з бензиновим двигуном. Різниця у вартості викликана не терміном служби та не проблемами з якістю та надійністю, а конструктивними особливостями та ціною витратних матеріалів.
  • Особливості роботи. Бензопилу приводить у дію двигун внутрішнього згоряння. Він живиться сумішшю з бензину та моторного мастила. Щоб двигун запустився, потрібний стартер. Після запуску двигун працює на неодружених оборотах, а ланцюг не рухається доти, поки оператор не натисне на кнопку "пуск". Серцем електропили є електричний двигун, який живиться від акумуляторів або мережі 220 В. Для його запуску достатньо включити інструмент у розетку та натиснути кнопку "пуск".
  • Потужність. Максимальна потужність двигуна – бензопил 3 кВт. У моделей з електричним двигуном цей показник не перевищує 2,8 кВт. Електропила погано пристосована для безперервної роботи: їй потрібна 15-хвилинна перерва через кожний 30 хвилин експлуатації. Інструменту з бензиновим двигуном перерви не потрібні. Він може працювати доти, доки не закінчиться паливо або мастило для ланцюга.
  • Ланцюг. У електричного та бензинового інструменту різна довжина шин та кількість зубів у ланцюгу. Довжина шини електропили 35-40 см. У моделей із бензиновим двигуном цей показник досягає 45-50 см. Зазвичай такою довгою шиною оснащують потужні промислові моделі, призначені для лісозаготівель. Згодом ланцюг будь-якої пилки послаблюється, а тому його потрібно підтягувати. Це роблять вручну за допомогою ключа, або автоматично спеціальним механізмом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 69)
Попередня новина: Как подписчики влияют на ...
Наступна новина: Медкнижка: навіщо вона ...

КОМЕНТАРІ