Які камені вважаються напівдорогоцінними?

Які камені вважаються напівдорогоцінними?

29.10.21 16:15 14 669

Напівкоштовним камінням зазвичай називають самоцвіти, які за різними старими класифікаціями часто входили до складу повноцінного дорогоцінного каміння. Зараз же це — цінні самоцвіти, які не входять до офіційного списку дорогоцінних, але за своїми характеристиками на порядок відрізняються від ювелірно-виробних каменів. До речі, за доступною ціною напівдорогоцінні камені купити можна в інтернет-магазині https://crystalboutique.com.ua/.

Напівдорогоцінне каміння: що потрібно знати?

Існує багато підходів до класифікації ювелірного каміння. На сайтах західних продавців ви, швидше за все, зустрінете якесь загальне позначення - Gemstones (самоцвіти, ювелірні камені), а самі камені будуть групуватися швидше за своїми відмінними властивостями (за вартістю, рідкістю, кольором, наявністю колірних ефектів тощо). А в нас заведено ділити камені на групи з їхньої цінності — дорогоцінні, напівдорогоцінні, виробничі, і «суміші» цих груп — наприклад, «ювелірно-виробничі», чи запроваджувати «класи коштовності» — щось на зразок рівнів.

Проблема полягає в тому, що єдиної, прийнятої повсюдно класифікації немає, і деякі мінерали нескінченно кочують з одного класу до іншого, або представлені відразу у двох класах. Адже цей поділ не враховує характеристик конкретного каменю, який формально може ставитися до виробної групи, але бути при цьому рідкісного кольору, відмінної ограновування та чудової якості — і претендувати за своєю вартістю на групу напівдорогоцінних як мінімум. Щоправда, і критерії віднесення каменів до напівдорогоцінних і дорогоцінних у всіх авторів класифікацій різні.

Так що ж собою являє напівдорогоцінне каміння?

У будь-якому випадку, таке поняття як «напівкоштовний камінь» — дещо умовне, і було створено, найімовірніше, для зручності гравців ювелірного ринку. Буквально сторіччя тому камені поділяли на дорогоцінні (самоцвіти) і виробничі (кольорові камені), і це було набагато зрозуміліше — адже відмінної якості та рідкісного кольору «напівкоштовний» шпиндель може коштувати помітно дорожче за «невдалий» екземпляр дорогоцінного рубіна.

Для зручності вважатимемо, що напівдорогоцінне каміння — це самоцвіти, що застосовуються в ювелірному мистецтві, мають досить високу цінність, але не віднесені "Законом про дорогоцінні метали та камені" до категорії «дорогоцінного каміння».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 84)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Level4Up - 29.10.21

А какой это движок? тоже хочу блог завести

аватар країна
Xyi20cmBpoTe6e - 29.10.21

Актуальная и свежая инфа

аватар країна
Ivanov_Alexandr - 29.10.21

Ну жесть конечно…

аватар країна
triniticard - 29.10.21

Действительно интересная тема.

аватар країна
sireugene - 29.10.21

Читаєш це і думаєш ...

аватар країна
dmt_rogachev - 29.10.21

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
Iwantmeow - 29.10.21

було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!

аватар країна
Fineya - 29.10.21

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
vestfalsky - 29.10.21

Громкий заголовок и статья норм - можно ловить траф с ПС

аватар країна
tpakkktop - 29.10.21

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
realygus - 29.10.21

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
Uzh999 - 29.10.21

ух ти...

аватар країна
KVAKS - 29.10.21

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
Nesander - 29.10.21

ух ти як крууууууууууутооооооо))