Якими властивостями повинні володіти вхідні двері?

Якими властивостями повинні володіти вхідні двері?

01.11.21 21:28 0 429

Купівля якісних вхідних дверей - не таке просте завдання, як може здатися на перший погляд. Адже на ринку представлена величезна кількість зовні схожих моделей, але при цьому вони значно відрізняються за якістю та ціною. Тому питання, як вибрати вхідні металеві двері, цікавить багатьох покупців. Знання того, на які якості вхідних дверей для будинку необхідно звернути увагу при покупці, дозволить вам зробити оптимальний вибір і позбавить безліч поширених помилок. Нумо їх розгляньмо. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://alldoors.com.ua/ua/vxidni-dveri/tsvet-temnye/, в якому безпосередньо можна придбати вхідні двері за доступною ціною.

Як вибрати надійні вхідні двері?

Хороші вхідні двері повинні забезпечувати виконання комплексу вимог:

  • запобігати несанкціонованим проникненням до будинку;
  • не допускати витоку тепла;
  • захищати від сторонніх шумів;
  • гармонійно вписуватись в інтер'єр.

Головне завдання вхідних дверей – забезпечити захист як від фізичного, так і інтелектуального злому. Тому надійна конструкція повинна мати високу міцність та комплектуватися якісними замками, які зможуть протистояти зусиллям зловмисників.

Хороші тепло- та шумоізоляційні характеристики - важливі критерії вибору вхідного дверного блоку. Якщо через двері безперешкодно витікає тепло та чутний будь-який шум зі сходової клітки, створити затишну й комфортну атмосферу в квартирі не вдасться.

Не менш важливий і зовнішній вигляд дверної конструкції, адже вхідні двері до квартири – це візитна картка житла. Її дизайнерське рішення повинне відповідати загальному стилю оформлення передпокою, а вхідні двері до приватного будинку повинні гармоніювати з архітектурним виглядом котеджу.

Конструкція полотна вхідних дверей

Сучасні вхідні двері виготовляють із гарячекатаної сталі, цей матеріал найкраще протистоїть механічним навантаженням. Дерев'яні конструкції сьогодні втратили свою актуальність, їх зазвичай використовують тільки як другі двері.

Металеве дверне полотно складається з наступних елементів:

  1. каркас із сталевого куточка або профільної труби;
  2. вертикальні та горизонтальні ребра жорсткості;
  3. два металеві листи — лицьовий та тильний.

Лицьовий лист у якісних металевих дверях обов'язково цілісний, оскільки шви розійдуться у разі ударів кувалдою. У посилених моделях виробники використовують додатковий сталевий лист.

Найкращим варіантом для квартири буде полотно зі сталевого листа завтовшки 2 мм. Така конструкція вхідних дверей є запорукою надійного захисту та зручності експлуатації.

При виборі враховуйте, що полотно з листів товщиною 3-4 мм має велику вагу, такі двері буде складно відкрити дитині або людині похилого віку, а полотна з листів товщиною менше 1,5 мм не здатні ефективно протистояти механічному злому.

Дверні петлі

Вхідні двері можуть комплектуватися як зовнішніми, так і прихованими петлями. Для захисту від злому відкриті петлі оснащують антизрізами - спеціальними пристроями, які утримують полотно в коробці навіть у тому випадку, якщо воно зрізане з петель.

Зовнішні петлі дозволяють відкрити дверну конструкцію на 180 градусів, а за потреби полотно можна зняти для ремонту або заміни. Крім того, моделі із зовнішніми петлями коштують дешевше, ніж вироби із прихованою фурнітурою.

Приховані петлі не порушують естетику блоку дверей, вони розташовуються всередині коробки. До мінусів цієї фурнітури можна віднести можливість відкрити двері не більше ніж на 90 градусів, що може спричинити незручності при внесенні або винесенні габаритних меблів та побутової техніки. Ще один недолік моделей з прихованими петлями - їхня вища вартість.

Замки

Яка кількість замків буде достатньою для вхідних дверей? Відповідь це питання доводиться шукати кожному, хто планує купівлю нової дверної конструкції.

Експерти рекомендують встановлювати на вхідні двері щонайменше два запірні механізми різного типу — сувальдний та циліндричний. Саме такий варіант зазвичай встановлюється у переважній більшості готових типових моделей.

Якісний циліндровий замок надійно захищений від підбору ключів та інших інтелектуальних методів злому, але погано протистоїть механічним ударним навантаженням. А сувальдний замок ефективно витримує грубі фізичні зусилля, проте менш стійкий до інтелектуальних методів злому. Тому на відкриття дверей, оснащених одразу двома видами запірних механізмів, зловмисник витратить набагато більше часу та зусиль.

Додатково добре встановити внутрішній замок, який неможливо відкрити зовні. Це може бути механізм із ключем або звичайна клямка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 97)
Попередня новина: Преимущества покупки ...
Наступна новина: Какое значение имеют шутки ...

КОМЕНТАРІ