Паркетна дошка: особливості та переваги

Паркетна дошка: особливості та переваги

02.11.21 12:06 9 598

Серед сучасних покриттів для підлоги саме паркетна дошка відрізняється величезним набором переваг. Завдяки унікальній структурі та особливостям виробництва такі підлоги набувають максимум позитивних якостей при мінімумі недоліків. Далі, ми детально розглянемо її особливості та переваги. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://barlinek-profi.com.ua, в якому її безпосередньо можна придбати.

Паркетна дошка: особливості

Паркетна дошка складається з кількох шарів деревини різних сортів. Збірна конструкція дозволила виробникам варіювати товщину та ширину панелей для досягнення конкретних цілей. Використання шпону з дорогих порід дерева підштовхнуло до створення одного, двох та трисмугових ламелів. Завдяки цьому у дизайнерів інтер'єру з'явився відмінний базовий матеріал для надання візуальної динаміки стандартним приміщенням. Товщина декоративного шару багато в чому визначає термін служби покриття для підлоги.

Структура паркетної дошки

Стандарт, що вже став світовим, – це тришарова конструкція. Саме така структура забезпечує стабільність укладеної підлоги, її тепло та звукоізоляційні якості. Розглянемо будову таких панелей:

  1. Нижній шар – шпон хвойних порід дерев, який забезпечує стабільність підлоги навіть при безклейовому укладанні.
  2. Середній рівень - масив сосни або ялини, що забезпечує стійкість покриття до сезонних перепадів вологості та температури.
  3. Верхній шар – декоративний шпон із дорогої деревини – дуба, мербау, ясена чи горіха. Шпон шліфується або піддається брашуванню в залежності від дизайну. Після чого покривається кількома шарами олії чи глянсового (матового) лаку.

Виробництво паркетної дошки має такі особливості:

Насамперед – турбота про екологію. Відомі виробники використовують лише деревину спеціально відібраних дерев, замість яких висаджуються нові.

Виробничі процеси цих підприємствах побудовані в такий спосіб, щоб надавати мінімальний вплив на довкілля. Технологія, звісно, належить до розряду комерційної таємниці. Але виробники акцентують увагу на тому, що для з'єднання всіх верств дерева використовується метод сухого пресування без застосування токсичних складів, що клеять, тобто їх вироби абсолютно безпечні для людського організму.

Переваги паркетної дошки:

  • простий монтаж завдяки замковій системі;
  • різноманітність дизайнів та кольорової гами;
  • стійкість до температурних змін;
  • низький коефіцієнт провідності тепла та звуку;
  • довговічність та ремонтопридатність.

Як вибрати паркетну дошку?

Вибираючи покриття для підлоги з натуральної деревини – не варто поспішати. Паркетна дошка досить вимоглива, коли справа стосується високої вологості повітря, тому для обробки підлоги у ванній кімнаті або кухні виробники рекомендують використовувати спеціальний вид покриття.

Починати слід з вибору потрібної товщини декоративного шару, а для цього необхідно врахувати тип чорнової підлоги. Зайва економія у цій справі принесе більше неприємностей, ніж вигоди, тому не бійтеся витратити гроші на якісну продукцію відомих виробників.

Розглядаючи різні варіанти декору та захисного покриття (лак або олія), відштовхуйтеся від власних уподобань та майбутнього дизайну інтер'єру. Якщо збираєтеся робити укладання плаваючим способом, тоді віддайте перевагу підлогам з надійним замковим з'єднанням.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 88)
Попередня новина: Особенности ремонта ...
Наступна новина: Возможно ли вылечить ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
AlBlvrk - 02.11.21

детальніше ласка

аватар країна
vitalyamushin - 02.11.21

Цепляет, отлично написано!

аватар країна
Mabut - 02.11.21

поміняй назву домену

аватар країна
baldr - 02.11.21

Спасибо за Ваш труд!!

аватар країна
tsuckanov - 02.11.21

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
AistMaraby - 02.11.21

клас!

аватар країна
milkbaka - 02.11.21

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!

аватар країна
Comewithme - 02.11.21

Это просто бомба!!!

аватар країна
YA_BLOKO - 02.11.21

Добавил в закладки