У Рівненській області в прокуратурі обговорили особливості законних методів боротьби із коронавірусом та підробкою COVID-документів

У Рівненській області в прокуратурі обговорили особливості законних методів боротьби із коронавірусом та підробкою COVID-документів

04.11.21 11:46 0 548
У Рівненській обласній прокуратурі пройшло засідання міжвідомчої робочої групи про стан запобігання, виявлення та припинення кримінальних правопорушень, пов'язаних із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. До неї, окрім прокурорів обласної та окружних прокуратур, входять також правоохоронці, медики та представники Держпродспоживслужби та Держаудитслужби.

За словами керівника обласної прокуратури Андрія Рудницького, який головував на засіданні, зараз, коли Рівненщина перебуває в «червоній зоні» карантину і в області запроваджено ряд обмежень, перед правоохоронними органами стоять важливі завдання – забезпечити належний контроль за видачею та використанням сертифікатів про вакцинацію, та попередження можливих правопорушень у цій сфері.

«Цьогоріч територіальними підрозділами поліції ГУНП в Рівненській області вже розпочато 116 кримінальних проваджень, пов'язаних із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, з них 102 – за фактами підробки та використання сертифікатів про вакцинацію або довідок про проходження ПЛР-тестування. До суду з обвинувальним актом скеровано 2 кримінальні провадження даної категорії. Ми знаємо, що попит породжує пропозицію, і кількість бажаючих заробити на підробці документів лише збільшується», - зазначив Андрій Рудницький.

Під час робочої зустрічі в її учасників було чимало запитань до керівника Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації Олега Вівсянника. Зокрема, прокурори та правоохоронці з'ясовували чи є в області усі необхідні реєстри та шляхи, якими вони можуть оперативно перевірити документ про вакцинацію особи.

«Нинішню хвилю ми називаємо пандемією невакцинованих, оскільки серед хворих у відділеннях інтенсивної терапії немає жодного вакцинованого пацієнта. Єдиний вихід, і ми вже вкотре це наголошуємо, - щеплення. Його можна робити усім, а протипокази, на які зараз так багато людей сподівається, діляться на дві групи – тимчасові та постійні. Усі довідки про протипокази ми будемо контролювати і перевіряти. Для цього при Департаменті створена спеціальна комісія», - розповів Олег Вівсянник.

Не забули учасники робочої групи і про надання правової оцінки законності використання коштів, виділених на реалізацію державних гарантій медичного обслуговування населення та боротьбу з пандемією коронавірусної хвороби. Обговорили проблеми, уточнили нюанси та домовились зустрітись орієнтовно за місяць, аби з'ясувати чи відпрацьовані усі необхідні правові механізми щодо протидії та запобіганню COVID-19.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 03 листопада на деяких ...

КОМЕНТАРІ