Ламінат: переваги та недоліки

Ламінат: переваги та недоліки

04.11.21 22:39 0 823

В останні роки прилавки будівельних магазинів заповнені безліччю сучасних покриттів для підлоги: керамограніт, настили з пробки та бамбуку, паркет та інші. Але це не заважає ламінату залишатися затребуваним покриттям для підлоги. Щоб дізнатися цей матеріал з усіх боків, ми вирішили розглянути його переваги та недоліки. Ну а детальніше про нього ви можете почитати на сайті https://www.diamantpol.com.ua/.

Будова

Структура ламінату нагадує листковий пиріг, а саме панель, отриману з плити на основі ДВП і ДСП, в яку додається декількох шарів паперу. Ця панель просочується меламіновими смолами і пресується за високих температур. Її можна розділити на кілька шарів, кожен з яких виконує свої функції:

  • Верхній шар, що є ламінованою плівкою, через яку і отримало свою назву покриття, виконує захисну функцію. Ультрафіолетові промені, забруднення та вологість - це, то від чого верхній шар захищає всі наступні.
  • Декоративний шар йде за захисним, відповідає за зовнішній вигляд панелі. Його утворює папір, що імітує цінні породи дерева або будь-яку іншу текстуру, що лежить в основі цього шару. В основі матеріалу лежить плита ДСП або ДВП, що забезпечує міцність. Між кожним шаром прокладаються додаткові прошарки паперу та просочуються смолами, які збільшують міцність виробу.
  • Нижній шар панелі обробляється водонепроникним розчином меламіну, він захищає панель від деформацій, надає жорсткості. Попри великий список шарів, які ми перерахували, товщина панелі всього 6–12 мм. При виборі матеріалу з більшою товщиною звукопоглинаючі властивості покращуються, а монтаж панелей спрощується.

Як у будь-якого матеріалу, у ламінату є переваги та недоліки, розглянувши які, можна визначити, чи підходить таке покриття для вас чи ні.

Переваги ламінату:

  • Стійкість до зовнішніх дій. Матеріал стійкий до тиску, стирання та навантажень, його не зашкодять важкі предмети, а також меблі на коліщатках не завдадуть шкоди покриттю.
  • Простота у догляді. Достатньо протерти покриття вологою ганчіркою і ламінат знову блищить красою, на відміну, наприклад від паркету, який постійно потребує полірування та циклювання.
  • Переносимість високих температур та вогнестійкість. Запалений сірник, що впав на покриття, не зашкодить покриття, на відміну від лінолеуму, який миттєво пропалиться.
  • Легкість монтажу. Укласти покриття зможе будь-яка людина, яка раніше не мала відношення до будівництва та ремонту. Укладання покриття можливе на будь-які підлоги: безшовні, дерев'яні та інші.
  • Довговічність. При грамотному укладанні покриття прослужить щонайменше 10 років.
  • Доступна ціна. При співвідношенні ціни та якості покриття не має собі рівних.

Недоліки ламінату:

  • Боїться вологи. Ламінат - це не найкраще покриття для кухні, оскільки він погано взаємодіє з вологою. Волога негативно впливає стики між панелями, вони можуть від неї розтріскатися. Щоб уникнути цього, рекомендуємо обробити покриття для підлоги водозахисним розчином.
  • Скрип. Така вада можлива через настил покриття на нерівну поверхню підлоги. Тому перед укладанням рекомендується використовувати підкладку під ламінат. На цьому і так недорогому матеріалі економити не варто.

Висновки

Якщо вас надихнули всі переваги ламінату на оновлення покриття для підлоги, хочеться ще раз нагадати про те, що найголовніше - це якість покриття і його правильне укладання. Саме від цього в першу чергу залежить те, як довго прослужить ваша підлога.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)
Наступна новина: Криптовалютные биржи: ...

КОМЕНТАРІ