Що таке буклет і для чого він потрібний?

Що таке буклет і для чого він потрібний?

06.11.21 21:51 1 1148

Друкована продукція, на якій розміщується рекламна інформація, як і раніше, затребувана у всіх сферах бізнесу, суспільного життя, попри стрімкий розвиток мультимедійних технологій. Один із найпоширеніших типів рекламної поліграфічної продукції — буклети. Вони використовуються в різних сферах: політична пропаганда, наукові конференції, соціальні заходи, бізнес. До речі, у Львові їх друк можна замовити в оперативній поліграйфії https://kopibum.com/druk-bukletiv/.

Що таке буклет?

Це визначення прийшло з англійської мови та в перекладі означає «книжечка». Він складається з одного щільного листа найчастіше формату А4, А5, А6, який складається (згинається) певним способом та фальцюється. Щільність паперу цього типу виробів варіюється від 130 до 250 г/кв. м. Для найбільшого формату може застосовуватись двосторонній крейдований картон.

Для чого потрібні буклети?

Їх активно застосовують у маркетингових цілях. На них розміщується інформація про товари або послуги. Вони можуть поширюватися торговими підприємствами, установами культури та освіти, різними фондами для привернення уваги.

На ньому можна коротко написати про головний продукт чи послугу, вказавши основну інформацію. Якщо відповісти коротко, навіщо потрібний буклет — це реклама товару, послуги, ідеї.

У чому різниця між буклетом та брошурою?

Попри те, що обидва види поліграфічної продукції відносяться до рекламних виробів та не є періодичними виданнями, між ними є суттєва різниця. У чому різниця між буклетом та брошурою:

  • буклет складається з одного аркуша, який згинається (фальцюється) певним чином, а брошура виконується у форматі книжки з 4-48 аркушів, скріплених різними способами;
  • інформація подається стисло у буклеті, але доступно для сприйняття, нерідко це можуть бути тези та цитати. У брошурі вона друкується більш розгорнуто, докладно.

Брошури розраховані на тривале використання.

Щоб розробити макет буклету, потрібно набагато менше часу, ніж створення повноцінної брошури. Виготовлення брошури обійдеться у кілька разів дорожче.

Види буклетів та їх фальцювання

Існує два основні види:

  1. Іміджеві. Призначені для інформування про компанію, її продукти чи послуги. Це постійна інформація, яка знайомить із діяльністю фірми.
  2. Рекламні. На них розміщують тимчасові відомості про акції, знижки, особливі пропозиції, що проводяться, обмежені за терміном дії. Їхньою основною метою є привернення уваги клієнтів.

Буклети розрізняють за способом фальцювання:

  • Книжкою, за один згин. Використовується для довідкових матеріалів та інструкцій. Для більшої оригінальності лінію згину роблять за центром, зміщуючи убік;
  • Євро-буклет з паралельним фальцюванням. Це найбільш популярний формат, коли всі згини виробляються в один бік;
  • "Гармошкою". Згини йдуть паралельно, але в різних напрямках, при такому способі фальцювання міститься велика інформація;
  • «Хвірткою» або віконна. Згинання листа проводиться з протилежних сторін до центру. Цей вид вважається одним із найоригінальніших.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)
Попередня новина: 5 полезных свойств раков
Наступна новина: Що таке буклети та які їх ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Sirop777 - 06.11.21

Чіпляє, відмінно написано!