Основні переваги безпружинних матрасів

Основні переваги безпружинних матрасів

06.11.21 22:53 0 988

Безпружинні матраци ортопедичні користуються такою ж популярністю, як і пружинні аналоги. Сучасні системи з наповнювачів різної жорсткості мають одну відмінну перевагу — доступну ціну. Це гарний варіант організації комфортного та корисного для здоров'я спального місця. До речі, придбати якісний безпружинний матрас за доступною ціною можна в інтернет-магазині https://pro100mebli.com.ua/ua/category/matrasy/bespruzhinnye-matrasy/.

Характеристики конструкції

Ринок пропонує широкий асортимент моделей різного ступеня жорсткості від м'яких до жорстких. Конструктивно розрізняють такі види безпружинних ортопедичних матраців:

  • монолітні;
  • багатошарові системи;
  • змішані конструкції.

Складаються з одного шару (блоку) наповнювача. М'які вироби та матраци середньої жорсткості можуть згортатися у рулон. При покупці слід уточнити можливість частого згортання та допустимі розміри діаметра рулону. Однорідність одна із переваг моноблочних ортопедичних матраців. Простіше підібрати модель для людей, які страждають від алергії на конкретні види матеріалів.

За допомогою поєднання шарів різних наповнювачів утворюються системи різної жорсткості. Листи наповнювачів можуть склеюватись або зшиватися між собою. Комбінації із шарів пінополіуретану різної щільності, латексу, кокосової койри міцні, надійні.

Багатошарові ортопедичні матраци можуть поставлятися в скручуванні, але їхнє повторне згортання в рулон неможливе — високий ризик розшарування системи.

Змішані — монолітний блок із кількома аркушами з інших матеріалів. Деякі моделі можуть скручуватися виробником. Це полегшує процес транспортування, дозволяє економити площу складських приміщень та спрощує організацію доставки кінцевому споживачеві.

Повторне скручування також неможливе.

Переваги безпружинних матраців:

  • мала вага;
  • широкий вибір модифікацій;
  • великий асортимент додаткових функцій.

Вироби, що не мають металевої основи, важать значно менше. Пружний ефект забезпечується тисячами мікропор наповнювача. Поверхня безпружинного матраца ортопедичного локально реагує на навантаження без хвилеподібного ефекту.

Завдяки нескінченному числу варіацій наповнювачів, створюються системи з різними «напівтонами» жорсткості. Можливе створення виробів за авторськими проектами або відповідно до конкретних лікарських рекомендацій. Немає жодних обмежень у розмірах, конфігураціях.

Ортопедичність жорстких та напівжорстких моделей, анатомічність в'язкоеластичних пін доповнюється моделями з масажним ефектом. Можна придбати безпружинний ортопедичний матрац у чохлі зі спеціальним просоченням - захист від вологи, вогню, бактерій.

Догляд за безпружинними системами

Найбільш поширені моделі з натурального або штучного латексу, пінополіуретану та кокосової койри. Перші використовуються при створенні м'яких систем, другі - жорстких. При виборі крім розмірів параметрів м'якості слід враховувати можливість алергічної реакції на конкретний вид синтетики або натурального волокна.Заходи догляду визначаються характеристиками наповнювачів. Стандартна схема включає:

  1. захист від забруднень та механічних пошкоджень;
  2. регулярне провітрювання;
  3. своєчасне видалення пилу, бруду.

Грамотно підібраний чохол дозволить зберегти матрац у чистоті. Прийняття додаткових заходів захисту необхідне для придбання виробів для дітей, лежачих хворих, готельних комплексів, медичних центрів. Безпружинні матраци не можна сушити на сонці та поблизу опалювальних приладів, їх не можна вибивати. Пил видаляється пилососом. У разі серйозних забруднень рекомендовано професійне чищення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 80)
Попередня новина: Преимущества свадебного ...
Наступна новина: 210 нових випадків COVID-19 ...

КОМЕНТАРІ