Читання книжок онлайн: що потрібно знати?

Читання книжок онлайн: що потрібно знати?

09.11.21 09:32 0 709

Книги супроводжують нас все життя, від дитячих розкладачок та шкільних підручників до спеціальної та художньої літератури. Розвиток цифрової техніки та інтернету суттєво полегшив процес читання. Сьогодні книги доступні онлайн, наприклад, на сайті kniga-online.com. Ви можете безкоштовно їх читати вдома, в транспорті, під час робочої перерви, будь-якої миті, коли видасться вільна хвилина.

Переваги онлайн-читання:

  • Книга завжди із собою. Паперові видання бувають громіздкими і важкими, електронний пристрій займає мало місця. До нього можна закачати величезну кількість текстів, яких вистачить надовго, наприклад, на час відпустки.
  • Онлайн-видання коштують недорого. Достатньо мати підключення до інтернету, щоби читати тексти прямо на сайтах. У Мережі величезний масив класичної та сучасної літератури знаходиться у відкритому доступі. Платні ж електронні книги коштують набагато дешевше за паперові аналоги.
  • Читалки зручні для навчання. Вони незамінні для школярів та студентів, адже електронна техніка здатна замінити десятки посібників та багатотомну класику.
  • Декілька книг можна читати паралельно. Наприклад, монографію у робочі години, роман під час відпочинку, казку дитині ввечері.
  • Заощаджується час на пошук книг. Не треба ходити в бібліотеку, можна онлайн отримувати інформацію про новинки і відразу обговорювати їх у чатах. Часу на завантаження файлів йде дуже мало, а об'єм їх обмежений лише пам'яттю пристрою.
  • Можна вибрати зручні параметри читання – шрифт, фон та інші характеристики. Можна також користуватися підсвічуванням у темряві.

Як вибрати онлайн-бібліотеку?

Онлайн-бібліотека – гарне рішення для зайнятих читачів. Фонди таких ресурсів постійно поповнюються, зокрема новинками. Багато послуг пропонують платний доступ, тому важливо врахувати кілька факторів при виборі бібліотеки:

  1. Скільки працює ресурс? Чим довше, тим більша ймовірність того, що він зручний, надійний і орієнтується на потреби клієнтів.
  2. Відгуки користувачів. Зверніть увагу на цінову політику - передплати, знижки, систему оплати повних версій книг та інші нюанси.
  3. Зворотній зв'язок – наявність технічної підтримки.
  4. Асортимент та зручна навігація по сайту — пропозиції видань за рубриками, жанрами, авторами, мовами, пошукова система.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 89)

КОМЕНТАРІ