З яких матеріалів краще вибрати посуд для кухні?

З яких матеріалів краще вибрати посуд для кухні?

10.11.21 08:37 0 500

Зручність, довговічність та безпека кухонного посуду багато в чому залежать від матеріалів, з яких він виготовлений. В даній статті описано найнадійніші матеріали для кухонного посуду. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://tescoma-ukraine.com.ua/, в якому безпосередньо можна придбати якісний посуд для кухні за доступною ціною.

Чавун

Чавунний посуд має високу теплоємність, витримує екстремально високу температуру на плиті, в духовці, в грилі та навіть на відкритому вогні. Він повільно остигає і довго зберігає температуру готових страв. У процесі експлуатації чавунний посуд вбирає у свою пористу структуру молекули олії та жиру, утворюючи патину – природний антипригарний шар.

Чавунні сковороди та сковороди-гриль підходять для смаження стейків: м'ясо швидко «запечатується» хрусткою скоринкою, залишаючись соковитим і м'яким зсередини. У каструлях можна готувати м'ясо та овочі, готувати густі супи та рагу, у яких також випікають хліб. Вважається, що найкраща сковорода для млинців — чавунна: на ній млинці виходять пропеченими, мереживними, рум'яними.

Сучасний чавунний посуд буває двох видів: класичний без покриття та емальований. Посуд без емалевого покриття примхливий у догляді, він може покритися іржею, в ньому не можна маринувати продукти і зберігати готову їжу, тому що метал може окислитися, проте деякі гурмани стверджують, що не емальований чавун дарує їжі особливий неповторний присмак. Тонкий внутрішній шар склоемалі захищає чавунний посуд від іржі, не перешкоджаючи утворенню патини, а зовнішній шар, як правило, кольоровий, робить його яскравим і красивим.

До недоліків чавунного посуду можна віднести його велику вагу та особливості догляду. Його не можна мити в посудомийних машинах, тому що агресивні миючі засоби вимивають патину. Емальований посуд не можна терти металевими мочалками та жорсткими губками, щоб не пошкодити покриття. Після миття виріб потрібно витирати насухо і змащувати тонким шаром олії. Однак ці недоліки окупаються довговічністю посуду — якщо правильно та акуратно доглядати його, він прослужить не один десяток років.

Нержавіюча сталь

Посуд з нержавіючої сталі має багато переваг: він міцний, довговічний, не іржавіє, швидко прогрівається, виглядає стильно. Провідні виробники випускають сталевий посуд із товстим багатошаровим дном, що дозволяє йому рівномірно прогріватися та довго зберігати тепло. На поверхні посуду з нержавіючої сталі не утворюються пори та тріщини, в яких можуть накопичуватися бактерії. Цей матеріал не впливає на смак та колір їжі, не вступає в реакцію з харчовими кислотами.

Посуд з нержавіючої сталі довговічний і простий у догляді. Якісні каструлі та сковороди при правильному догляді та експлуатації прослужать не один десяток років.

Сковороди з нержавіючої сталі підходять для смаження м'яса та стейків, томління м'яса, птиці та овочів, каструлі – для варіння супів та бульйонів, морсів та компотів. У маленьких сталевих каструлях можна готувати ніжні соуси та заварний крем. З нержавіючої сталі також виготовляються скороварки, сотейники, вокитажининаплитні чайники та багато іншого кухонного посуду.

Завдяки гладкому поліруванню посуд із нержавіючої сталі легко очищається від забруднень за допомогою м'якої губки.

Кераміка та порцеляна

Посуд з кераміки та порцеляни екологічний, має чудову теплопровідність. Безперечна перевага керамічного та порцелянового посуду – привабливий зовнішній вигляд. З цих матеріалів виготовляють посуд для запікання, каструлі, спеціальні форми для випікання домашнього хліба та піци.

Однак керамічний та порцеляновий посуд може руйнуватися від температурного шоку, відколів та тріщин, тому не можна заливати гарячий посуд холодною водою, а при укладанні в посудомийну машину необхідно забезпечити надійну фіксацію – це захистить вироби від пошкоджень.

До недавнього часу недоліком керамічного посуду була його несумісність з індукційними варильними панелями. Цю проблему вирішила французька компанія Emile Henry, випустивши лінійку керамічного посуду для індукційних плит Delight.

Якісний посуд, виготовлений із щільної непористої кераміки та покритий глазур'ю, досить довговічний: прослужить близько п'яти років і навіть довше. Його не можна терти металевими мочалками та жорсткими щітками – це може пошкодити глазур. Керамічний посуд можна мити в посудомийній машині, а також вручну - м'якою губкою або мочалкою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)
Попередня новина: 5 главных преимуществ ...
Наступна новина: У Рівненській області на 5 ...

КОМЕНТАРІ