В обласній прокуратурі обговорили результати реалізації Програми відновного правосуддя на Рівненщині

В обласній прокуратурі обговорили результати реалізації Програми відновного правосуддя на Рівненщині

11.11.21 08:15 0 351
Під головуванням Віталія Козлова, першого заступника керівника обласної прокуратури, 10 листопада пройшло засідання круглого столу щодо реалізації Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень.

Участь у заході взяли понад 150 учасників - ювенальні прокурори, представники Регіонального центру з надання безоплатної правової у Рівненській області, адвокати-медіатори, а також слідчі та дізнавачі органів Національної поліції області.

Відновне правосуддя являє собою сучасний підхід до реагування на протиправну поведінку та вчинення злочинів. Він враховує баланс інтересів громади, потерпілої особи та правопорушника. Адже, як свідчить практика, суворе покарання не є запорукою того, що така людина виправиться.

Як зазначив Віталій Козлов, Програма відновлення для неповнолітніх – це можливість дітям, які припустилися помилки у житті, не розлучатися зі своїми родинами, не потрапляти під негативний вплив осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, а продовжувати навчання у школах та жити звичним життям.

За час дії пілотного проєкту, з квітня 2020 року, в нашому регіоні до Програми відновлення залучили 9 неповнолітніх, шестеро з них її успішно пройшли та були звільнені від кримінальної відповідальності, стосовно ще одного підлітка триває процес ресоціалізіції.

Тому, учасники заходу одностайно підтримали пропозицію щодо поглиблення співпраці з метою якнайшвидшого виведення підлітків, які потрапили у конфлікт із законом, із кримінального процесу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 127 нових випадків COVID-19 ...
Наступна новина: Тернопільським педагогам ...

КОМЕНТАРІ